Artikel top billede

Sony advarer mod defekte Nvidia chip

Sony tilbyder gratis reparationer og udvidet garanti til ejerne af bærbare computere med defekte Nvidia grafik-chip.

Computerworld News Service: Sony fortæller, at en del af firmaets bærbare Vaio-computere er blevet udstyret med defekte grafik-chip fra Nvidia, og advarer om, at fejlen kan få computeren til at overophede og bryde sammen.

Pc-producenten tilbyder gratis reparationer og en udvidet garanti på bestemte Vaio-modeller, der indeholder Nvidia grafik-chip, der er udført forkert og i et svagt materiale. Sony er den seneste af en lang række pc-producenter, der har brugt de defekte Nvidia-chip, heriblandt Apple, Dell og Hewlett-Packard.

Brugerne ved, at deres model er påvirket af problemet, hvis den bærbare computer viser forvrængede videoer, duplikerede billeder eller en blank skærm, skriver firmaet på sin support-side.

Sony vil dække alle reparations-udgifter. Pc-producenten vil desuden tilbyde en særlig garanti, der skal gælde i tre år ud over de 12 måneder, som er standard i dag. Sony vil dog ikke refundere pengene for de bærbare computere.

Påvirker indtjeningen

Sidste år begyndte Nvidia at rapportere om grafik-chip, der overophedede på grund af forkert materiale og visse bærbare computeres termiske design. Varmen kunne få computerne til at bryde sammen, sagde firmaet dengang.

Efter den afsløring tilbød Dell, Hewlett-Packard og Apple deres kunder enten en BIOS-reparation eller en ny maskine i stedet for de bærbare computere, der indeholdt de defekte chip. På hjemmesider som HP Lies, findes der stadig mange kunder, der beklager sig over, at pc-producenterne ikke tilbyder gratis reparationer af modeller, der er påvirkede af de defekte chip.

Problemet har desuden påvirket Nvidias indtjening. Firmaet har brugt mere end 1,6 milliarder kroner på at dække garantier og udgifter til erstatningsprodukter. I sidste uge meddelte firmaet, at det har brugt godt 640 millioner kroner på problemet i løbet af årets andet kvartal, mens det brugte godt en milliard kroner sidste år.

Problemet påvirker følgende Sony Vaio-modeller med Nvidia grafik-chip: VGN-AR1xx, VGN-AR2xx, VGN-AR3xx, VGN-FZ1xx, VGN-FZ2xx, VGN-FZ3xx, VGN-FZ4xx, VGC-LT1xx and VGC-LT2xx.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere