Artikel top billede

Dommer forbyder salg af Microsoft Word i USA

Microsoft må ikke sælge tekstbehandlingsprogrammet Word i USA, før selskabet har fjernet en patentbeskyttet funktionalitet. Sagen har indtil videre kostet Microsoft halvanden milliard kroner.

Texas-dommer Leonard Davis forbød i går it-mastodonten Microsoft at sælge sit populære tekstbehandlingsprogram Word i USA, da visse funktionaliteter i Word krænker et eksisterende patent fra 1998 ejet af den canadiske teknologivirksomhed i4i.

Ifølge i4i's advokater betyder dommen, at det er forbudt for Microsoft at sælge eller importere Word-produkter, hvor det er muligt at åbne .XML, DOCX og DOCM-filer, som benytter brugerdefineret XML.

Det skriver Cnet.com.

Milliard-bøde til Microsoft

For Microsoft betyder det, at selskabets nuværende bedste Word-sællerter med efternavnene 2003 og 2007 i deres nuværende form ikke må sælges, før den brugerdefinerede XML er pillet ud eller lavet om.

Microsoft har allerede betalt over en milliard kroner for patent-krænkelsen i maj, efter i4i anlagde sag mod Windows-fabrikken i 2007, og selskabet ønsker endnu ikke at kommentere den nye dom.

Udover salgsforbuddet må Microsoft hoste op med en bod på yderligere 470 millioner kroner til i4i, så sagen har kostet Microsoft omkring halvanden milliard kroner i alt.

Kan trække i langdrag

Brugerdefineret XML betyder, at brugerne kan lave formularer eller skabeloner, hvor specifikke ord eller områder er opmærket, og man derefter kan eksportere de områder ind i separate databaser eller andre programmer.

I Danmark bruger mange virksomheder den funktion eksempelvis i forbindelse med elektroniske fakturaer.

Microsoft har fået 60 dage til at få styr på Word, og det forventes, at selskabet appellerer dommen. En appelsag vil givetvis trække effektueringen af dommen i langdrag.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere