Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Mobil-projektorerne snart klar til verdensmarkedet

Antallet af smartphones med indbygget projektor vil blive 60-doblet inden for de næste fire år.

De fleste kender vel bøvlet med at få projektoren til at vise andet end en blå skærm, når den fantastiske præsentation skal fyres ud over rampen.

Men der er måske håb at hente i lommen inden for ganske få år, for teknologi-analyseselskabet iSuppli spår, at der i 2013 vil blive solgt over tre millioner mobiltelefoner med indbygget projektor.

Samtidig anslår iSuupli, at hvis de små projektorer slår igennem på smartphone-markedet, vil den smarte mobiltelefon blive en alvorlig udfordring for pc-markedet, da mobilernes skærmstørrelse er en af de største hæmsko for, at mobilbrugere kan benytte telefonen som den primære computer.

Det skriver cellular-news.

60-dobling på fire år

Hvis analysen holder stik svarer projektor-udviklingen til en 60-dobling i forhold til den nuværende situation med omkring 50.000 solgte projektor-mobiler.

Tilbuddene vil komme fra forskellige producenter, efter Samsung tidligere på året lancerede en smartphone med en af de små såkaldte pico-projektorer, som iSuppli definerer som projektorer med en vægt på under 0,9 kilogram og et rumfang under 983 kubikcentimeter.

Udover mobiltelefonerne anslår iSuppli, at der i fremtiden også vil være rift om bærbare pico-fremvisere, som kan vise tekst, billeder og film på en skærm eller væg, hvor billedstørrelsen i en skarp version vil være oppe på 50 tommer.

Endnu ikke mainstream

Selv om der skulle blive solgt tre millioner smartphones med pico-projektorer i 2013, er der langt fra tale om, at de indlejrede projektorer bliver mainstream teknologi til mobilen.

Analysehuset Gartner vurder, at der i 2008 blev solgt cirka 150 millioner smartphones på et samlet mobilmarked med omkring én milliard solgte mobiltelefoner om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere