Artikel top billede

Red Hat, IBM og Novell udvikler Linux-kernen

Linux-kernen vokser eksplosivt, og det er virksomheder som Red Hat, IBM og Novell, der er blandt de flittigste bidragsydere.

Computerworld News Service: Ifølge en rapport fra Linux Foundation er Red Hat, IBM og Novell stadig de største bidragsydere til udviklingen af Linux-kernen - et open source projekt, der foreløbigt er vokset med 2,7 millioner linjer kode i løbet af de sidste 16 måneder.

Rapporten fortæller desuden, at skaberen af Linux, Linus Torvalds, er røget ud af listen over de 30 mest aktive enkeltpersoner, når man kun kigger på ændringer i kernen.

Han udfører dog også meget andet arbejde, og hvis man tæller det med, så er han stadig en af de største bidragsydere til kerne-projektet generelt, understreger rapporten.

"Linus er en aktiv og afgørende del af udviklings-processen," står der i rapporten.

Informationerne stammer fra papiret 'Linux Kernel Development,' som er en opdateret version af den første udviklings-rapport, der blev udgivet af Linux Foundation i april 2008.

Den nyeste rapport er skrevet af Greg Kroah-Hartman fra Novel, Jonathan Corbet fra LWN.net og Amanda McPherson fra Linux Foundation.

Siden den sidste rapport udkom i 2008, er antallet af udviklere steget med omkring 10 procent til hver udgivelses-cyklus, som varer to-tre måneder. Antallet af kodelinjer, der bliver tilføjet hver dag, er desuden næsten tredoblet.

Kernen indeholder nu mere end 11,5 millioner linjer kode.

De bidrager mest

Red Hat, Novell og IBM indtager sammen førstepladsen over de virksomheder, hvis medarbejdere bidrager mest til kerne-projektet. De tre firmaer står for lidt over 24 procent af alle de ændringer, der er lavet i kernen i løbet af de sidste 16 måneder.

Det vurderes i rapporten, at mere end 5.000 udviklere fra næsten 500 forskellige virksomheder har bidraget til kernen siden 2005.

Rapporten har undersøgt fem års historie, fra kernens version 2.6.11 til version 2.6.30.

Første udgave af rapporten udkom i april 2008 og dækkede op til kernens version 2.6.24. Den nye rapport tilføjer data op indtil version 2.630 og fortæller desuden om ændringer i løbet af de sidste 16 måneder, der demonstrerer, hvordan kerne-udviklingen har taget om sig.

Kernen vokser eksplosivt

Siden rapporten fra 2008, er kernen vokset eksplosivt. Tallene fortæller om 10.923 tilføjede linjers kode (vækst på 70 procent), 5.547 fjernede linjer (vækst på 68 procent) og 2.243 ændrede linjer (vækst på 32 procent) per dag.

Rapporten fortæller, at kernen ændrer sig med større hast end noget andet offentligt software-projekt af alle størrelser.

Ændringerne bliver samlet i forhold til hver udviklings-cyklus, som nu tager gennemsnitligt 81 dage.

For at holde trit med denne forrygende hastighed, er antallet af udviklere fordoblet i løbet af de sidste tre år, og 2.6.30-kernen beskæftiger 1.150 mennesker.

Men rapporten understreger dog, at et relativt lille antal udviklere udfører det meste af arbejdet.

"I en given udviklings-cyklus bidrager cirka en tredjedel af udviklerne med præcist et patch. I løbet af de sidste 4,5 år har de 10 mest bidragende enkeltpersoner tilføjet næsten 12 procent af alle ændringerne, mens udviklerne på top 30 har bidraget med mere end 25 procent."

Virksomheder ser muligheder i at bidrage

Rapporten tilføjer, at virksomheder støtter projektet af mange grunde, blandt andet fordi de regner med, at udviklingen af kernen kan støtte dem i deres forretning.

Virksomhederne inkluderer blandt andet IBM, Intel, SGI og HP på hardware-siden, Red Hat, Novell og MontaVista på operativsystem-siden, Sony, Nokia og Samsung fra et komponent-perspektiv og desuden virksomheder, der ikke er i computerindustrien, som for eksempel Volkswagen (biler) og Quantum Controls (yacht-navigationssystemer), der bruger Linux som grundlag for andre produkter.

Rapporten konkluderer, at det hastigt stigende antal ændringer og medarbejdere afspejler et "vibrerende og aktivt fællesskab, der konstant udvikler kernen i forhold alle de forskellige miljøer, den bruges i."

Den tilføjer, at denne dynamik beviser, at udviklings-processen kan tilpasses de højere hastigheder, som vil blive efterspurgt i fremtiden.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere