Artikel top billede

Red Hat forsvarer sin abonnements-licensmodel

"Som køber er man nødt til at veje den hårde bundlinje, forretningsværdien, pålideligheden og personaleudgifter." Med disse ord vil Red Hat forsøge at hverve tidligere Microsoft-kunder.

Computerworld News Service: Enhver, der synes, at ideen om Red Hat Enterprise Linux (RHEL)-abonnementer er svær at sælge til en ledelse, der er vant til Microsofts engangs-licensydelse for Windows, er nødt til at understrege, at der flere faktorer, der skal med i overvejelsen: Hovedsagligt investeringsafkastet, udtaler Red Hat .

Emnet blev taget op af en deltager ved konferencen Red Hat Summit 2009 i Chicago, da der på et tidspunkt var mulighed for at stille spørgsmål til højtstående repræsentanter for Red Hat. Deltageren mener, at det er svært at overtale beslutningstagere om at gå fra Windows til Red Hats Linux. De foretrækker Microsofts engangs-anskaffelsesudgift og sikkerhedsopdateringer, forklarer han.

"Med RHEL's abonnementsmodel bliver man ved med at betale."

Teknisk set er Linux mere stabilt og bedre end Windows, men ledelsen har et andet perspektiv på problemstillingen, mener deltageren. Ledelsen ser "en abonnementsmodel som en udgift, man hænger på for evigt," påpeger deltageren, som spørger efter en taktik til at overtale ledelsen til at vælge open source.

Repræsentanterne fra Red Hat fremhæver investeringsafkast (ROI) og samlede ejerskabsomkostninger (TCO). "Vi har virkelig mange data og mange modeller, der beviser, at det vi har, er en bedre investering over tid," siger Paul Cormier, som er Red Hats executive vice president og president for products and technologies.

Red Hat Linux kan give besparelser til personaleudgifter i forhold til it-administration, siger Katrinka McCallum, som er vice president for forretningsenheden management solutions hos Red Hat.

"Brugerne kan gøre meget mere med nogle af administrations-værktøjerne," påpeger hun.

Som køber er man nødt til at veje den hårde bundlinje, forretningsværdien, pålideligheden og personaleudgifter, siger McCallum.

Fra et TCO-perspektiv vinder Red Hat hver gang, hævder Marco Bill-Peter, der er vice president for Red Hat support group.

App-server til Ruby-applikationer

Ved konferencen fortalte repræsentanter for virksomheden også om projekter med formål som at levere en applikationsserver til Ruby-applikationer og gøre det lettere at bruge Red Hat-teknologier.

TorqueBox er en ny platform til Ruby-applikationer. Som en efterfølger til JBoss Rails-projektet er TorqueBox et open source-projekt, der måske eller måske ikke bliver til et produkt, fortæller Bob McWhirter, som er JBoss-udvikler hos Red Hat.

Med TorqueBox kan Ruby-applikationer få lignende fordele, som det der var tilfældet for Java-applikationer med Java-applikationsservere. Og den vil også kunne køre Ruby on Rails-applikationer.

"Jeg tror, at ligesom vi fik en applikationsserver til Java, idet vi så Java modnes i årenes løb, så vil det samme ske her," mener McWhirter.

"Applikationsservere løser mange problemer ved udviklingen af enterprise-software, og Ruby har ikke nogen applikationsserver. Ruby er endnu ikke så moden. Jeg tror, at en applikationsserver til Ruby vil gøre livet lettere for mange udviklere."

Andiamo-initiativet

Red Hats Andiamo-initiativ forsøger at gøre det lettere at bruge virksomhedens produkter. Andiamo, som primært er et JBoss-initiativ, har til formål at gøre Red Hat-produkter mere tilgængelige for flere mennesker.

Teknologier såsom JBoss Enterprise Application Platform vil blive udstyret med Andiamo-teknologier. Andiamo er et italiensk ord for "fremad," siger Mark Little, som er Red Hats vice president of engineering for middleware.

"Hele dette initiativ handler om at forbedre brugeroplevelsen med det samme og gøre det lettere at administrere det hele," såsom konfiguration og styring af runtime-miljøet, fortæller Little.

"Vores målgruppe har ændret sig meget. Det er ikke længere kun udviklere på den teknologiske forkant," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere