Artikel top billede

Hurtigere trådløst net til alle

Næste generation af den trådløse netværksstandard 802.11n ser nu ud til at være godkendt af IEEE. Vi kommer dog næppe til at droppe det kablede netværk foreløbig, siger ekspert.

Nu ser det ud til, at den hurtige trådløse netværksstandard 802.11n har fået den endelige godkendelse af IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers). Det skriver InfoWorld.

Der er endnu ikke kommet en officiel meddelelse fra IEEE, men Bruce Kraemer, som er bestyrelsesformand for 802.11n Task Group - en del af den arbejdsgruppe, der kontrollerer WLAN-standarder - har i en e-mail meldt klart ud overfor WiFi-producenter, software-udviklere og andet godtfolk.

Han skriver nemlig, at standarden nu er godkendt..

Godkendelsesarbejdet har stået på i seks år.

Den skal nå langt omkring, og være hurtig

På trods af, at IEEE-stemplet først nu er blevet sat på standarden, vrimler det med produkter, der understøtter 802.11n.

802.11n efterfølger 802.11g og understøtter hastigheder på op til 600 Mbit/s og en rækkevidde på op til 300 meter.

Med forgængeren 802.11g kan man maksimalt nå op på 54 Mbit/s og en rækkevidde på 100 meter.

De markante hastighedsforbedringer ser ikke ud til at være tomme ord. Computerworlds søsterside, PC World, har gjort sig den ulejlighed at teste 11n og 11g mod hinanden, og resultatet er overbevisende.

802.11n er hurtigere, og den kan anvendes over længere afstande.

Ikke trådløst kontor endnu

På trods af den nye standards fortræffeligheder, kan et komplet skift til trådløse net ligge langt ude i fremtiden.

"Jeg tror stadig, at der i langt de fleste tilfælde vil være tale om et både og. Både på grund af sikkerheden, hvor det altså bare er lettere med et kabel, som man kan se hvor løber, men også fordi kablerne allerede er på plads i langt de fleste kontorbygninger," har it-analytiker Anders Elbak fra IDC tidligere udtalt til Computerworld.

Anders Elbak pegede samtidig på, at netværket også handler om meget andet end computere og håndholdte enheder, og derfor er et komplet skift til trådløse net mere kompliceret end som så.

"Med tiden vil vi nok se, at de hele trådløse netværk kommer til at udgøre en større og større del, men skal det være udelukkende trådløst, skal netværksprintere, kopimaskiner og servere også kunne kobles på," vurderer Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere