Artikel top billede

Studerende vil beholde pinkode i stedet for NemID

De studerende på de danske videregående uddannelser vil beholde pinkoderne på de digitale løsninger, som hældes i hovedet på dem. NemID skal bevise sit værd, før den tages i brug.

De studerende er født med en pc under armen og en mobiltelefon i hånden. Eller det er i hvert fald den forestilling, som har fået politikerne til at presse på for digitalisering af SU-systemet.

Den trend fulgte videnskabsminister Helge Sander (V) for nylig, da han foreslog, at også studiesøgning skal være 100 procent digital.

Men efter den nye og mere brugervenlig afløser for digital signatur, NemID, er blevet forsinket, opfordrer de studerende i Danske Studerendes Fællesråd nu videnskabsministeren til at slå koldt vand i blodet med de digitale ideer.

For den nuværende signatur bruges kun af hver anden på SU-styrelsens løsninger, og den vil ifølge næstformanden i DSF, Laura Toftegaard Pedersen, være en barriere, hvis der kommer nye obligatoriske løsninger til.

"Den er for svær at installere på computeren. Der er mange, der ikke kan finde ud af det," siger DSF-næstformanden.

Ønsker fortsat pinkode

Laura Toftegaard Pedersen mener, at det er problematisk, hvis videnskabsministeren samtidig med, at der er forsinkelser på den nye brugervenlige signatur, også vil tvinge de studiesøgende til at bruge en digital løsning.

"Der er mange, der bare bruger pinkode, og jeg regner med, at man stadig vil kunne bruge pinkoden, hvis der bliver obligatorisk digital ansøgning til uddannelserne," siger næstformanden.

Hun mener faktisk, at det offentlige bliver nødt til at fastholde pinkode-løsninger på områder, der er så vigtige som uddannelsesvalg og SU.

"Vi mener, at man skal kunne fortsætte med at bruge pinkoden. Der er nogle deadlines, som det kan være svært at nå, hvis du pludselig finder ud af, at du skal have en digital signatur," siger Laura Toftegaard Pedersen.

Hun understreger, at hun støtter flere digitale løsninger, men samtidig mener Laura Toftegaard Pedersen, at der måske er behov for en lang overgangsordning.

Ikke vores problem

Laura Toftegaard Pedersen ser frem til, at der kommer en bedre løsning, som de tusindvis af studerende, der nu er tvunget til at bruge digital selvbetjening, kan bruge.

"Jeg ved ikke, om man kan gøre det smartere, men umiddelbart sådan brugervenlighedsmæssigt kan den forbedres," siger Laura Toftegaard Pedersen.

Helge Sander har tidligere udtalt, at de studerende på landets videregående uddannelser bør kunne finde ud af at bruge en digital signatur.

Videnskabsministerens argumentation vender Laura Toftegaard Pedersen på hovedet, for hun mener, at situationen blandt de unge teknologi-vante studerende netop udstiller problemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere