Studerende vil beholde pinkode i stedet for NemID

De studerende på de danske videregående uddannelser vil beholde pinkoderne på de digitale løsninger, som hældes i hovedet på dem. NemID skal bevise sit værd, før den tages i brug.

De studerende er født med en pc under armen og en mobiltelefon i hånden. Eller det er i hvert fald den forestilling, som har fået politikerne til at presse på for digitalisering af SU-systemet.

Den trend fulgte videnskabsminister Helge Sander (V) for nylig, da han foreslog, at også studiesøgning skal være 100 procent digital.

Men efter den nye og mere brugervenlig afløser for digital signatur, NemID, er blevet forsinket, opfordrer de studerende i Danske Studerendes Fællesråd nu videnskabsministeren til at slå koldt vand i blodet med de digitale ideer.

For den nuværende signatur bruges kun af hver anden på SU-styrelsens løsninger, og den vil ifølge næstformanden i DSF, Laura Toftegaard Pedersen, være en barriere, hvis der kommer nye obligatoriske løsninger til.

"Den er for svær at installere på computeren. Der er mange, der ikke kan finde ud af det," siger DSF-næstformanden.

Ønsker fortsat pinkode
Laura Toftegaard Pedersen mener, at det er problematisk, hvis videnskabsministeren samtidig med, at der er forsinkelser på den nye brugervenlige signatur, også vil tvinge de studiesøgende til at bruge en digital løsning.

"Der er mange, der bare bruger pinkode, og jeg regner med, at man stadig vil kunne bruge pinkoden, hvis der bliver obligatorisk digital ansøgning til uddannelserne," siger næstformanden.

Hun mener faktisk, at det offentlige bliver nødt til at fastholde pinkode-løsninger på områder, der er så vigtige som uddannelsesvalg og SU.

"Vi mener, at man skal kunne fortsætte med at bruge pinkoden. Der er nogle deadlines, som det kan være svært at nå, hvis du pludselig finder ud af, at du skal have en digital signatur," siger Laura Toftegaard Pedersen.

Hun understreger, at hun støtter flere digitale løsninger, men samtidig mener Laura Toftegaard Pedersen, at der måske er behov for en lang overgangsordning.

Ikke vores problem
Laura Toftegaard Pedersen ser frem til, at der kommer en bedre løsning, som de tusindvis af studerende, der nu er tvunget til at bruge digital selvbetjening, kan bruge.

"Jeg ved ikke, om man kan gøre det smartere, men umiddelbart sådan brugervenlighedsmæssigt kan den forbedres," siger Laura Toftegaard Pedersen.

Helge Sander har tidligere udtalt, at de studerende på landets videregående uddannelser bør kunne finde ud af at bruge en digital signatur.

Videnskabsministerens argumentation vender Laura Toftegaard Pedersen på hovedet, for hun mener, at situationen blandt de unge teknologi-vante studerende netop udstiller problemerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.