Artikel top billede

Hackere i skyen og spioner i din BlackBerry

En ny æra inden for computerverdenen er på vej, og computervira, spioner og udviklere af malware følger med.

Computerworld News Service: Hackernes ny legeplads er 'skyen', som dækker over applikationer og tjenester hostet på internettet. Nogle af de apparater, der i disse dage gør cloud computing mere populært er BlackBerries og andre smartphones.

"Sikkerhedsbranchens fokus er afgjort på vej mod 'skyen' og mod sikkerheden for embedded devices (Android, iPhone) og mere avancerede angreb på klientsiden, som gør brug af web 2.0-teknologier som angreb på Facebook, Twitter og andre populære sites," siger Dhillon Andrew Kannabhiran, der er vært og organisator for sikkerhedskonferencen Hack In The Box i Kuala Lumpur i denne uge.

Hack In The Box er en af de mest fremtrædende sikkerhedskonferencer i Asien. Det store show foregår i Malaysia, mens det ny, mindre show afholdes i Dubai. På konferencen deltager førende sikkerhedseksperter, og den tiltrækker selverklærede hackere.

Men Kannabhiran fastslår, at konferencen altså ikke er en vild hackerfest. Den byder på tunge foredrag af førende eksperter i en uformel stemning, hvor folk kan stille spørgsmål og møde foredragsholderne ved arrangementer i løbet af ugen.

Foredragene har titler som "Angreb på skyen" og "Spionage af BlackBerry-brugere for sjov skyld". Andre interessante titler inkluderer "Hvordan man overtager verden - en desktop ad gangen" og "Offensiv cloud computing med Hadoop og BackTrack".

I år har det malaysiske Hack In The Box fulgt i hælene på FN's sikkerhedskonference på statsligt niveau for regionen, International Telecommunication Union Regional Cybersecurity Forum for Asia-Pacific, der blev afholdt i Hyderabad i Indien for et par uger siden. Denne konference fremhævede cybersikkerhed og havde det mål at opbygge en konsensus blandt de deltagende lande om at styrke deres lovgivning mod misbrug af it samt om at uddanne deres voksende antal computerbrugere og oprette såkaldte National Computer Incident Response Teams til at håndtere og dele data om mulige trusler.

Praktisk guide til "remote keystroke sniffing

Børneporno og hvordan man beskytter børn mod upassende indhold og online-mobning, var hovedemner blandt regeringslederne ved FN's konference.

Dhillon Andrew Kannabhiran mener, at sikkerhedsproblemerne er de samme over hele verden, men at behovet for at øge opmærksomheden på problemerne kan være et problem, der er specifikt for Asien.

"Mange mennesker tænker stadig på sikkerhed som produkter som firewalls og intrusion prevention-systemer i stedet for som procedurer, der forbedrer sikkerheden," siger han.

Hack In The Box har i år tiltrukket et antal fremtrædende foredragsholdere, heriblandt Julian Assange, der stiftede WikiLeaks.org, som offentliggør lækkede statslige og erhvervsdokumenter, og Joe Grand, der er formand for Grand Idea Studio og tidligere medvært på tv-programmet "Prototype This" på tv-kanalen Discovery Channel.

Derudover vil der være foredrag af eksempelvis Lucas Adamski, der er sikkerhedsdirektør hos Mozilla, Sheran Gunasekera, der vil tale om spionage via BlackBerry, og af Andrea Barisani og Daniele Bianco, der vil præsentere en praktisk guide til såkaldt "remote keystroke sniffing" ved hjælp af mekanisk energiudladning og lækage fra strømkabler.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere