Artikel top billede

Et glimt af brugergrænsefladen i Windows Mobile 6.5. Foto: PC World.

Kommer Windows Mobile til at ruske forbrugerne?

Inden årets udgang kommer der 11 smartphones med det ny Windows Mobile 6.5 som platform. Men vil forbrugerne vælge mobiltelefon på grund af styresystemet?

I denne uge kom den første smartphone med det nye Microsoft styresystem til mobiltelefoner, Windows Mobile 6.5.

Mobilproducenterne vil frem til jul sende op til 11 smartphones med det ny styresystem på gaden.

Dermed kaster Microsoft styresystemet ud i et marked, der i forvejen rummer stærke konkurrenter som Symbian, Android og iPhone OS.

Spørgsmålet er dog, om det ny styresystem betyder noget for forbrugernes valg af mobiltelefoner.

Det er tvivlsomt, mener chefanalytiker Anders Elbak fra analysehuset IDC.

"Det betyder ikke det store for brugeren, om styresystemet er Android eller Windows Mobile, hvis mobiltelefonen i sidste ende kan køre de applikationer, som brugeren har behov for," siger Anders Elbak.

Manglende applikation kan betyde fravalg

Morten Hother Sørensen, der er underdirektør i TDC, følger kampen mellem styresystemerne fra sidelinjen. Han er enig i, at det handler om, hvilke applikationer mobilen kan køre.

Men netop her adskiller nogle styresystemer sig fra andre, påpeger han.

"Det er i høj grad på indholdssiden, at brugerne differentierer sig nu. Styresystemet samt hvilke applikationer, der kan køre på det, er af høj betydning for brugerens valg af mobiltelefon," vurderer underdirektøren.

Morten Hother Sørensen arbejder med nye forretningsområder i TDC, og han har her observeret, at styresystemet spiller en stadig større rolle. Han fremhæver Googles platform Android som eksempel.

"Vi ser, at det har betydning for Android, at der ingen Facebook-applikation er til den," forklarer han.

Se Computerworlds galleri af Windows Mobile 6.5.

Microsoft: Pengene er hos os

Se Computerworlds galleri af Windows Mobile 6.5.

Noget af det vigtigste på den nye platform er adgangen til Microsofts markedsplads for applikationer, Windows Marketplace for Mobile (WMfM).

Her fik brugerne adgang til 246 applikationer på åbningsdagen. Det er en funktion, der i høj grad minder om Apples App Store eller Android Market Home.

Konkurrenterne har dog et langt større produktkatalog end den ny markedsplads fra Microsoft.

Ifølge Apple havde App Store sidst i september 85.000 programmer til iPhone, mens der ifølge Androidlib.com var 10.200 applikationer på Android Market i starten af september.

Dermed er der stadig et stykke vej for WMfM, hvis den skal kunne tilbyde den samme vifte af programmer som konkurrenterne.

Hos Microsoft er divisionschef Henrik K. Petersen dog overbevist om, at udviklerne vil foretrække Windows-platformen frem for eksempelvis Apples iPhone OS.

"Når vi ser på App Store, så er dens applikationer begrænset til én smartphone. Der er en bred palet af smartphones, der kommer til at køre med Windows Mobile 6.5, og så må udviklerne spørge sig selv, hvor pengene er," siger Henrik K. Petersen.

HTC er først med Windows Mobile

Den første smartphone med den ny version af Windows Mobile er HTC Touch 2. Efterfølgende kommer HTC's Leo smartphone også til at køre med Microsofts ny platform. Derefter vil tre andre HTC smartphones kunne opgraderes til Windows Mobile 6.5. Der er tale om HTC Snap, Touch Diamond 2 og Touch Pro 2.

Mobilproducenten Sony Ericsson har også annonceret, at selskabet vil sende en mobil på gaden med Windows Mobile. Det sker sidst i november, når den svensk-japanske virksomhed sender Experian 2 på markedet.

Den koreanske gigant Samsung har flere telefoner på vej med Windows Mobile 6.5 Den første kommer midt i denne måned, og de efterfølgede uger vil flere følge efter. Det drejer sig om Omnia Pro b7610, Omnia Nite b7300, Omnia 2 i8000 og Scala b7330.

Windows Mobile 6.5 vil også være til at finde på Toshiba TG01, som allerede er ude i Europa. Der mangler dog en dansk distributør af telefonen.

Se Computerworlds galleri af Windows Mobile 6.5.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere