It-chefen i Rudersdal Kommune, Mogens Dam, er overbevist om, at medarbejdernes indflydelse på kontorindretningen har betydet, at folk er endt med at være glade for deres arbejdsplads. Foto: Kenneth Hansen

"Vi er stolte af vores lokaler"

It-arbejdspladsen: Da Rudersdal kommunes it-afdeling skulle flytte, var det ikke med alles gode vilje. Men ved at lade medarbejderne bestemme indretningen blev flytningen vendt til noget positivt.

Der er ikke nogen énmandskontorer i Rudersdal Kommunes it-afdeling. Og det er der en helt enkel årsag til, forklarer kommunens it-chef, Mogens Dam.

"På et énmandskontor kommer man meget nemt til at indrette sin egen lille verden. Det vil vi helst undgå," siger siger.

Udtalelsen efterfølges af latter, fordi han godt selv kan se det ironiske i, at vi netop sidder på et énmandskontor. Chefens kontor.

Det var nogle bærende vægge, der betød, at Mogens Dam fik sit eget kontor. Selv ville han ikke have noget imod, at der kun var en halv væg mellem ham og medarbejderne.

"Nogle gange er det da lidt øv, at jeg ikke hele tiden kan følge med i, hvad der foregår i afdelingen," siger han.

Men det er nu meget godt, det er sådan. Nogle gange har it-chefen i Rudersdal Kommune nemlig brug for at kunne tale med en medarbejder under fire øjne. Ligesom der også kan være telefonsamtaler, hvis indhold ikke skal deles med alle lige med det samme.

Og så ved han, at hans medarbejdere har det fint med, at det kun er ham, der har sit eget kontor. Det er nemlig medarbejderne, der selv har bestemt, hvordan kontorerne er indrettet.

Selvom han indrømmer, at ledelsen har forsøgt at påvirke beslutningsprocessen i en bestemt retning, understreger Mogens Dam, at det er medarbejderne, der har haft det sidste ord.

"Hvis stemningen havde været for enkeltmandskontorer til alle, så var det blevet sådan. Men sådan var det heldigvis ikke," siger han.

Har lettet flytning
Mogens Dam fortæller, at der var en del utilfredshed med beslutningen om, at afdelingen skulle flytte fra Holte til Birkerød. I den forbindelse er han overbevist om, at medarbejdernes indflydelse på indretningen af kontorerne har betydet, at folk alligevel er endt med at være glade for den nye arbejdsplads.

"Det har betydet, at folk er gledet lige ind og synes, det er godt at være her," siger han.

Han mener, at det giver medarbejderne en vis tryghed, at de selv har haft indflydelse på de fysiske rammer og selv har bestemt, hvor de skal sidde og sammen med hvem.

Desuden betyder det, at medarbejderne har et særligt ejerskab over de nye lokaler.

"Vi er stolte af vores lokaler," siger han.Det er kun chefen, der har sit eget kontor. Foto: Kenneth Hansen


Læs mere:
Sådan indretter du det bedste it-kontor

Masser af plads i palads af glas

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.