Chef for operativ kommunikation ved Københavns Politi, Allan Christensen i særligt udvalgt 24/7-stol. Foto: Kenneth Hansen

Kontormøblerne er designet af politifolk

It-arbejdspladsen: I alarmcentralen hos Københavns Politi er det fire politifolk, der har stået for design og ombygning af alt fra skriveborde til loftbelysning.

Når man udgør hjertet af hovedstadens indsats for at sikre statsoverhoveders sikkerhed såvel som den daglige ro og orden i byens gader, er det vigtigt at de fysiske rammer lever op til medarbejdernes krav.

Derfor besluttede magthaverne for et par år siden, at alarmcentralen skulle have en makeover af den dyre slags. Alt blev hevet ud af lokalerne, der har til huse i et gammelt kvindefængsel på Politigården i København.

Gulve blev brækket op, vægge revet ned og lofter skrællet af. Siden hen er der blevet investeret i helt nyt computersystem, og næsten al inventar er skiftet ud med nyt.

Den nyindrettede alarmcentral, blev indviet 3. september, og har allerede stået sin ilddåb i forbindelse med den amerikanske præsidents besøg og hans mislykkede forsøg på at sælge Chicago som olympisk by.

Alarmcentralen består af tre etager, hvor de to nederste er indrettet som kontrolrum. Særlige indsatsledere og samarbejdspartnere fra brandvæsen og lufthavn bruger kontrolrummet i forbindelse med særlige operationer - såsom et præsidentbesøg.

Indrettet af politifolk
På øverste etage sidder det almindelige dispenseringsmandskab, der dirigerer de københavnske politistyrker rundt i gaderne til hverdag.

Selvom næsten alt i lokalet er nyt, både hvad angår computersystemer, gulve, lofter og vægge, er medarbejderne placeret på samme måde, som de har været placeret siden 1996, hvor afdelingen sidste gang fik ny maling på væggene.

"Det er den måde vi arbejder bedst på," siger Allan Christensen, der er leder af operativ kommunikation hos Københavns Politi.

Og der må være noget om snakken, for det er medarbejderne selv, der har bestemt, hvordan deres arbejdsplads er indrettet.

Det er en arbejdsgruppe på fire mand, der har brugt to år på at koordinere detaljerne omkring indretningen af de nye lokaler.

"Ud over mig har vi haft tre mand, der ikke har lavet politiarbejde i to år," siger han med henvisning til den arbejdsgruppe, som han også selv er en del af.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
Uden konkurrence: Netcompany vinder ordren på en ny norsk smittestop-app
Netcompany vandt ordren om at levere en ny smittestop-app til Norge. Trods stor interesse fra norske it-firmaer var Netcompany eneste byder på opgaven, da fristen udløb 20. oktober.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Operational Data Exchange – hvorfor dog det?
Datamængden stiger med eksponentiel hast, og mange virksomheder føler sig tvunget til at vælge mellem datawarehouses- og lakes som mulige løsningsmodeller. Men begge har deres udfordringer: Et datawarehouse stiller krav om stram governance og velordnede strukturer – hvilket fungerer fint med mindre og velordnede datamængder, men knap så godt med Big Data høstet fra eksempelvis social media. Det håndterer datalakes fint, men her giver en langt mere løs struktur til gengæld en række andre udfordringer. Operational Data Exchange kombinerer det bedste af begge verdener og rummer både rå, tekniske data, opdaterede data af potentiel forretningsmæssig værdi – og fra både interne og eksterne kilder. Læs meget mere i dette whitepaper, der giver et bud på en moderne dataarkitektur.