Chef for operativ kommunikation ved Københavns Politi, Allan Christensen i særligt udvalgt 24/7-stol. Foto: Kenneth Hansen

Kontormøblerne er designet af politifolk

It-arbejdspladsen: I alarmcentralen hos Københavns Politi er det fire politifolk, der har stået for design og ombygning af alt fra skriveborde til loftbelysning.

Når man udgør hjertet af hovedstadens indsats for at sikre statsoverhoveders sikkerhed såvel som den daglige ro og orden i byens gader, er det vigtigt at de fysiske rammer lever op til medarbejdernes krav.

Derfor besluttede magthaverne for et par år siden, at alarmcentralen skulle have en makeover af den dyre slags. Alt blev hevet ud af lokalerne, der har til huse i et gammelt kvindefængsel på Politigården i København.

Gulve blev brækket op, vægge revet ned og lofter skrællet af. Siden hen er der blevet investeret i helt nyt computersystem, og næsten al inventar er skiftet ud med nyt.

Den nyindrettede alarmcentral, blev indviet 3. september, og har allerede stået sin ilddåb i forbindelse med den amerikanske præsidents besøg og hans mislykkede forsøg på at sælge Chicago som olympisk by.

Alarmcentralen består af tre etager, hvor de to nederste er indrettet som kontrolrum. Særlige indsatsledere og samarbejdspartnere fra brandvæsen og lufthavn bruger kontrolrummet i forbindelse med særlige operationer - såsom et præsidentbesøg.

Indrettet af politifolk
På øverste etage sidder det almindelige dispenseringsmandskab, der dirigerer de københavnske politistyrker rundt i gaderne til hverdag.

Selvom næsten alt i lokalet er nyt, både hvad angår computersystemer, gulve, lofter og vægge, er medarbejderne placeret på samme måde, som de har været placeret siden 1996, hvor afdelingen sidste gang fik ny maling på væggene.

"Det er den måde vi arbejder bedst på," siger Allan Christensen, der er leder af operativ kommunikation hos Københavns Politi.

Og der må være noget om snakken, for det er medarbejderne selv, der har bestemt, hvordan deres arbejdsplads er indrettet.

Det er en arbejdsgruppe på fire mand, der har brugt to år på at koordinere detaljerne omkring indretningen af de nye lokaler.

"Ud over mig har vi haft tre mand, der ikke har lavet politiarbejde i to år," siger han med henvisning til den arbejdsgruppe, som han også selv er en del af.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.