Artikel top billede

Veteran-database giver problemer hos TDC

TDC jagter en ukendt fejl i en veteran-database, som siden torsdag har givet periodiske fejl på 30.000 erhvervsnumre.

En stadig ukendt fejl i et ældre databaseanlæg til nogle centraler hos TDC betyder, at omkring 30.000 erhvervs-telefonnumre i 70-serien har vært ramt af periodiske fejl siden torsdag.

Samtidig er kunder med tjenesten Duet også ramt af fejlen, som geografisk er spredt ud over hele landet, skriver TDC på deres driftsinformationsside.

Modent udstyr

Erik Mønster, som er funktionsleder hos TDC, fortæller, at årsagen til fejlen er opstået i nogle ældre HP-maskiner, som håndterer en Sybase-database, som lagrer informationerne til det intelligente netværk ovenpå almindelige telefoncentraler.

Systemet styrer de intelligente services, som gør det muligt for kunder med personligt nummer eksempelvis selv at viderestille telefonnumre og ændre i tjenesten.

Han fortæller, at teleselskabet sammen med eksperter fra Holland er i færd med at jagte årsagen til problemerne, blandet andet ved at gennemgå systemets transaktionslogs.

Gamle HP-maskiner

"Det er nogle meget gamle HP-maskiner, som vi i forvejen er ved at evaluere en udskiftning af. Men det har fungeret i mange år uden problemer," siger Erik Mønster.

Han fortæller, at maskinerne torsdag begynter at gå op på 100 procent load i korte perioder.

"Og så smider maskinen selvfølgelig de processer, som håndterer vores tjenester," siger Erik Mønster.

Det er mens denne overload forekommer, at kunderne oplever periodiske fejl, hvor man ikke kan anvende telefonnummeret eller betjene omstilling og andre ekstra funktioner, som er knyttet til tjenesten.

Imidlertid optræder problemet tilsyneladende kortvarigt, hvorefter systemet virker fint igen.

Ifølge Erik Mønster er der i princippet tale om fire databaser, som i et replikeret set-up håndterer opgaverne omkring de intelligente services.

Derfor er planen nu at undersøge om fejlen optræder på alle udgaver af de fire databaser, fortæller Erik Mønster og oplyser, at der ikke har været ændret på systemet eller lignende, før problemet opstod.

Ekstra system i standby

Han fortæller, at TDC har et ekstra system standby, som kan startes, hvis det ikke lykkes at finde og rette fejlen i det fejlramte database-system.

I forvejen kører systemet dubleret i Århus og København, og TDC råder desuden over et ekstra system.

Men indtil weekenden sænker sig, er planen dog at sørge for at holde det humpende system kørende.

"Det kører nu og her, og vi tror at vi kan holde det kørende i dag uden problemer," siger Erik Mønster.

Når mørket sænker sig, er ideen at grave dybere og teste nogle af de mulige løsninger på problemet, som analyserne viser frem til, forklarer TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere