Artikel top billede

Kalendertip: Gaven til kvinden - få gode råd her

11. december: Glade jul, dejlige jul - eller et mareridt, når man skal finde på gave til konen eller kæresten? Fortvivl ikke, Computerworld har masser af gode ideer, så julefreden kan sænke sig.

Har du problemer med at finde på en gave til din kæreste, så få hjælp her.

Kvinder vil gerne overraskes, men det kræver fantasi fra mandens side.

Har din kæreste fortalt positivt om veninder, der har fået eller gjort noget bestemt, er der en rimelig chance for, at det er noget, hun selv ønsker.

Har hun udtrykt begejstring for noget, hun har læst eller set i tv, bør du overveje, om det kan bruges i gave-sammenhæng.

Jo! Hun ønsker sig noget

Tro for alt i verden ikke på din kæreste, hvis hun siger, at hun ikke ønsker sig noget.

Nogle kvinder har bare ikke lyst til at skrive en ønskeseddel.

Det minder alt for meget om at skrive en daglig indkøbs- eller huskeseddel - og så kan man jo lige så godt selv tage ud at handle.

Rejser er et scoop

Vi har lavet en lille rundspørge blandt kvinder fra cirka 25 til 55 år. De kommer fra forskellige dele af landet og har vidt forskellige job.

Nogle er gift, nogle har børn, nogle har kærester og nogle er single.

Alle har givet deres bud på, hvad de allerhelst vil have i julegave fra manden i deres liv.

Rejser er den absolutte topscorer. Der er ingen, der forventer at komme på månedlang safari eller tre uger i seks-stjernet luksus-bungalow på den dyreste strand i Caribien.

Det er slet ikke det, det drejer sig om. Det drejer sig om dig og hende - og her har en weekend-tur til en storby for længst overhalet de tidligere så populære kro-ophold i provinsen.

Paris, London, Barcelona, Berlin...

De fleste ønsker sig til Barcelona eller Berlin, men også London, Paris, Rom, Budapest og New York står på listen. Romantikken er det vigtigste.

Hun vil glæde sig til at komme væk fra hverdagen, og at I bare har god tid til hinanden.

Apropos romantik er der rigtig mange kvinder, som ønsker sig en "romantisk oplevelse, som han selv har fundet på" eller en "god og gerne fræk aften".

Her skal du huske, at en god aften kræver god planlægning.

Det er ikke nok bare at sørge for, at der er ild i pejsen og stearinlys over det hele, hvis hun skal begynde aftenen med at stå i køkkenet, hvis der er børn i huset, eller hvis din mobiltelefon pludselig ringer.

Og hvis aftenen inkluderer en tur i byen, skal du huske at gøre din kæreste til centrum for al din opmærksomhed. Hun skal føle sig både tryg og feteret - det er trods alt hendes gave.

Skulle du have på fornemmelsen, at din kæreste drømmer om "tilbehør" til den frække aften, bør du tænke dig ekstra godt om.

Har hun udtrykt specifikke ønsker, er det lige præcis det, du skal gå efter, ellers skal du vælge med omhu: Ikke for meget og ikke for lidt! Og så skal du overveje, om gaven kan åbnes, når familien er til stede. Ellers skal du huske noget andet til at lægge under træet.

Luksus til hverdagsbrug

De fleste kvinder ønsker sig parfume. Nogle sværger til et enkelt mærke, andre har mange forskellige for at kunne skifte alt efter humøret.

Er du i tvivl om, hvad du skal købe, er det en god idé at skrive navnene ned på de dufte, din kæreste bruger i forvejen.

Fortæl det til ekspedienten og bed om et råd. Det nytter ikke at komme med en let og sødmefyldt blomsterduft til en kvinde, der foretrækker de mere krydrede og dramatiske toner.

Skind og lækkert tøj

Skindtasker, skindhandsker og lækkert tøj står også på en del kvinders ønskeliste, men husk nu - i smug - at tjekke størrelsen på det, hun plejer at gå med, så du ikke kommer hjem med noget, der er to numre for stort eller småt.

Og hvis du har mest lyst til at købe pikant undertøj, så lad for guds skyld være med at falde for fristelsen til at købe det røde julesæt med BH, g-streng og hofteholder.

Det holder kun den ene aften - resten af året ligger det i skuffen og griner ad hende.

Smykker gør altid kvinder bløde om hjertet, men vil du kun spendere "en hund", er det nok bedst at finde på noget andet.

Det er de færreste kvinder, der ærligt mener, at "det er tanken der tæller", og nogle opfatter ligefrem prisen som et udtryk for, hvor meget du vil ofre på hende - altså hvor meget hun betyder for dig.

Men, som en enkelt tilføjer: "Omvendt skal han jo ikke tro, at bare han giver mig kostbare smykker, så er alt godt. De skal vælges og gives med kærlighed - det betyder trods alt mest".

Hot eller Not

Ja, vi kvinder kan være besværlige, men vi er også lette at gøre glade, og det er jo det vigtigste, når det drejer sig om at give gaver.

Derfor er der her en række velmente råd fra kvinderne i undersøgelsen om, hvad det nok ikke vil være smart at bruge penge og tid på at købe og lægge under træet:

Alle former for køkkengrej.

Som en skriver: "Bare fordi vi lige har fået nyt komfur med induktion og pyrolyseovn, er det da ikke ensbetydende med, at jeg ønsker mig gryder - helt ærligt, det må da stå på budgettet for nyanskaffelser".

Andre turn-off's er håndklæder, t-shirts, tennissokker og andet hverdagstøj, praktiske anskaffelser som en ny kaffemaskine (fordi den gamle er slidt), en ny støvsuger (minder om hverdagens sure pligter) og også surround sound-højttalerne til fladskærmen er upopulære (det er jo egentlig kun ham selv, der ønsker dem).

Haveredskaber er heller ikke populære under træet, men en enkelt ønsker sig faktisk et komplet surbundsbed med diverse rhododendron og bunddække, så snart foråret kommer.

Men først kommer juleindkøbene og helligdagene. Rigtig glædelig jul.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere