Artikel top billede

Janus Friis har endnu engang formået at sælge en af sine firmaer.

Janus Friis sælger ud af Joost

Janus Friis splitter ejerskabet af Joost op.

Den danske it-entreprenør Janus Friis sælger dele af sit net-tv-selskab, Joost, til medienetværket Adconion Media Group.

"Over de seneste måneder har vi aktivt forsøgt at finde strategiske muligheder for Joost og er i den forbindelse kommet frem til, at salget af visse aktiver til Adconion er det bedste for Joost. Adconion har en stærk teknisk platform og en tillokkende forretningsmodel, derfor tror vi, at begge virksomheder vil blive styrket af denne aftale," udtaler Janus Friis.

Tidligere har Joost skåret kraftigt ned på sine aktiviteter.

"Video er en top prioritet for vores firma og gennem opkøbet af disse Joost aktiviteter, vil vi være i stand til at give annoncører, indholdsleverandører og internetudgivere en end-to-end global video platform, flerkanal-video og reklametjenester," siger Tyler Moebius, administrerende direktør i Adconion Media Group.

Tilbage i Skype

Ingen af parterne har villet ud med, hvor meget der er blevet betalt for tjenesten. Men i pressemeddelelsen fra Adconion Media Group står der, at der kun er tale om visse dele af Joost, som Adconion har købt.

Tidligere købte eBay Skype for 16 milliarder kroner. Det viste sig dog, at eBay ikke havde læst, at teknologien bag Skype stadig var ejet af et af Janus Friis' andre selskaber.

Efter længere tids rygter om børsnotering af Skype og forskellige mulige fremtidsscenarier, stod det klart, at Janus Friis og hans kompagnon Niklas Zennström havde vundet en plads i det fremtidige Skype.

Det var efter, at Skype havde sagsøgt Janus Friis.

Derfor kan det være, at det først er nu, at Janus Friis tør at skrive under på en aftale, der afhænder dele af Joost.

Der har tidligere været mange spekulationer om Joosts fremtid. Ikke mindst på grund af, at net-tv-tjenesten ikke har vist sig at være den samme succes som Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere