Artikel top billede

Halvdelen af danskerne sløser med sikkerheden

Hver anden dansker sjusker og sløser med sikkerheden i alvorlig grad. Se her, om du er en af dem.

En solid portion af danskerne har fokus på sikkerheden på hjemmecomputeren, men der er stadig en gruppe på 50 procent, der ikke opdaterer deres maskine, når der kommer rettelser fra software-producenterne.

Det viser en rundspørge blandt mere ende 1.300 danskere.

Opdatering af programmer på computeren er ellers det vigtigste værn mod it-kriminelle, der typisk går efter huller i ældre applikationer.

"Langt de fleste hackere udnytter kendte sårbarheder, det allerede er muligt at patche," siger Carsten Jørgensen, sikkerhedsekspert i Devoteam Consulting.

Også DK-CERT har fokus på opdateringerne på privatmaskinerne.

"Alle applikationer har fejl, det kan ikke undgås, da systemudvikling er en kompliceret affære," har Shehzad tidligere udtalt til Computerworld.

Svært at få de sidste med

"Man skal altid sørge for, at sikkerhedsopdateringer og patches til både styresystem og tredjepartsprogrammer installeres, så snart de bliver udgivet," siger han.

Danskerne er delt midt over i dem, der opdaterer og dem, der ikke opdaterer.

Og det kan blive svært at få den sidste gruppe med.

"Erfaringen viser, at oplysning er vigtig, men ikke er nok. Der skal være en konsekvens. Det kan være i form af en pisk/gulerod-metode. En anden løsning er at lade teknologien overtage, eksempelvis i form af automatisk opdatering. Ellers får man ikke alle med," lyder det fra Carsten Jørgensen.

50 procent opdaterer ikke

I en undersøgelse udført af analyseinstituttet Userneeds har man spurgt 1.335 personer, der udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 18-65 år, om sikkerheden.

Sikkerhedsundersøgelsen er gennemført i september 2009 på vegne af Microsoft Danmark.

Her siger 50 procent af danskerne, at de ikke opdaterer computer med det samme, når de får besked om, at der er en opdatering.

Den manglende opdatering skyldes muligvis, at 60 procent af danskerne ikke er bekymret for virusangreb. Det er endda på trods af, at mere end 50 procent har haft computeren inficeret med virus.

Budskabet fra både DK-CERT og Devoteams eksperter er helt klart. Det vil gavne sikkerheden gevaldigt, hvis verdens brugere ville opdater deres applikationer.

Det er lidt overraskende de unge, som ellers er vokset op med it, der er de dårligste til at opdatere systemerne.

I gruppen 50 - 65 år opdaterer 52 procent deres maskine med det samme. Men det kun er tilfældet for 43,4 procent af brugerne under 30 år.

Den ældre generation er bedst til at opdatere, og har også færrest problemer med virus, viser Userneeds-undersøgelsen.

En positiv konklusion på undersøgelsens tal er, at blot 0,5 procent af danskerne aldrig opdaterer deres pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere