Artikel top billede

Kalendertip: Sådan får vi overblik over it-branchen

7. december: Computerworld-redaktionen drøner rundt på nettet dagen lang. Se her, hvilket sites, der rykker på redaktionen netop nu.

Jeg ved godt, at det kan blive ulideligt med de sentimentale taler om fordums tiders lyksaligheder, og hvor svært alting var, dengang far var ung, og hvor det altid var vinter og bla bla bla.

Men altså: Der var engang for ikke så mange år siden, hvor nettet slet ikke var en del af en nyheds-journalists arbejde, men hvor stort set al research foregik mundtligt eller - når det krævede mere håndfast dokumentation - per brev. Skulle der fart på, blev faxen taget i anvendelse.

Sådan er det mildest talt ikke længere, hvor nettets mange kilder bruges i alle tænkelige sammenhænge.

Dog anvender vi på redaktionen fortsat telefon i stor stil. Papir anvendes mest i svar på vores aktindsigt-ansøgninger fra det offentlige. Faxen blev skrottet for flere år siden.

Det er på redaktionen helt afgørende, at vi er opdateret med dagens begivenheder - både herhjemme og i udlandet.

Den vibrerende finger

Det skyldes, at en vibrerende finger på pulsen er aldeles afgørende, hvis man skal kunne sætte tingene i en sammenhæng og være i stand til at filtrere udviklings-trends, branche-bevægelser og nyheder ud af den enorme informations-masse, som Computerworld bevæger sig i, hvor der er mange interesser og holdninger på spil.

Til det anvender hver enkelt journalist en varierende vifte af medier på nettet, som til tider anvendes til verificering og indsamling af baggrunds-viden og til andre tider anvendes til rå nyheds-indsamling.

Der er med andre ord tale om et noget kaotisk sammensurium af sites, der er specialiserede inden for klassisk erhvervs-stof, branchespecifikke nørd-sites, blog-samlinger og meget andet.

Gode sites kommer og går

Her kommer en aldeles ufuldkommen og ukomplet liste over links, som vi på redaktionen finder nyttige i vores daglige arbejde. Vi ved, at gode sites kommer og går, så vi vil sætte stor pris på flere forslag til gode sites i debatten herunder.

Vi kender vist alle de fleste danske nyhedsites. It-mæssigt kigger vi på redaktionen mest i retning af Business.dk og Version2, der - som Computerworld - ikke lægger hovedvægten af nyheds-indsamlingen på tilsendte pressemeddelelser.

Overblik og det dybdeborende

Amerika er fortsat stedet at holde øje med for it-branchen.

Det er her, de store penge er, og det er her, brancheudviklingen og de store teknologi-trends både manifesterer sig og senere udkrystalliserer sig til deciderede penge-tog.

Her er Financial Times og Wall Street Journal blandt de mest indflydelsesrige medier, ligesom det er værd at tjekke News.com og Infoworld.

Overblik

Overblik får man lynhurtigt i Googles overbliks-tjeneste. Finder man noget her af interesse, kan det være værd at tjekke Bloomberg ud for at få mere at vide.

Herhjemme har vi stor glæde af at følge Digitaliser, der trods sit ofte relevante indhold nok ikke vil vinde priser for sit lir-design i den kommende tid.

Det samme gælder IT- og Telestyrelsens hjemmeside, der heller ikke får champagne-propperne til at springe på lir-barometeret, men til gengæld gemmer på mange gode informationer.

På redaktionen har vi stor glæde af at kigge dybt ned i ejerskaber og forbindelser mellem investorer og lignende. Her anvender vi primært to sites, der indeholder mange gode oplysninger om sammenhænge og strukturer bag virksomhederne samt relevante data om deres økonomi.

Det er BIQ samt Det Centrale Virksomhedsregister. Begge tjenester kræver abonnement.

Også DK Hostmaster har gode data, når det gælder ejerskab bag webadresser. Her kan man søge efter de personer, der ejer de pågældende domæner.

Blandt de mere små-nørdede branche-specifikke sites, som vi på redaktionen ofte klikker forbi, har vi Arstechnica, Blogoscoped, Mashable samt selvfølgelig gode gamle Wired og Techcrunch, der fortsat ikke er til at komme uden om.

Musik skal der til

Alt går nemmere, når man har musik i ørerne - ikke mindst, når man som Computerworlds redaktion sidder i et åbent kontorlandskab, hvor der altid er en sitrende uro i luften, lydene af telefonsamtaler og samtaler mellem ansatte samt selvfølgelig dagen lang den konstante klapren af driftige skribent-fingre på de godt slidte tastaturer.

Når det gælder musik er internettet et uudtømmelig og enormt hav, der rummer alt, hvad man kan tænke sig og mere til.

Musikelskeren kan forsøge sig med denne net-radiostation eller generelt blot klikke på Radiotower for at finde frem til en ønsket genre, der skal streames i (langt) loop direkte i øret.

Hvilke sites besøger du dagligt? Giv dit besyv med i debatten herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere