Artikel top billede

Sun løfter sløret for den kommende Java

Sun hidtil ikke sagt meget om Java EE 6. Men nu er der nyt på tapetet.

Computerworld News Service: Sun Microsystems har i store træk været tavs i de sidste måneder, mens virksomheden har ventet på fusionen med Oracle. Men Sun vil på torsdag åbne munden igen og fortælle om de seneste udviklinger i Java-teknologien.

Virksomheden har en nemlig en telekonference på tapetet med journalister og analytikere.

Her vil selskabet diskutere Java Platform Enterprise Edition (EE) 6 og anden software. Specifikationerne af Java EE 6 blev i sidste uge godkendt af Java Community Process, og Suns implementering af specifikationen forventes færdig i løbet af denne måned.

"Suns ledelse vil give dybdegående detaljer om de nye udgivelser af Java EE 6, Sun GlassFish Enterprise Server v3 og NetBeans 6.8. Telekonferencen vil også komme ind på betydningen af de tre produktlanceringer i et større perspektiv samt hvordan de nye softwareudgivelser vil påvirke det verdensomspændende Java-community," skriver Sun i en pressemeddelelse mandag morgen.

Topfolk på banen

Under telekonferencen er der flere af Suns folk, der vil komme til orde.

De tæller blandt andre Tom Kincaid, der er direktør for Suns applikationsplatform, Kevin Schmidt, der er direktør for produktledelse og markedsføring af applikationsplatformen samt David Folk, der er direktør for udvikling af udviklerværktøjer.

Java EE 6 indeholder funktioner som eksempelvis Web Profile til webudviklere. Specifikationen understøtter også dynamiske programmeringssprog samt REST (representational state transfer).

NetBeans 6.8 IDE er lige på trapperne.

Der er allerede en release candidate ude.

Version 6.8 understøtter Java EE 6 med forbedret understøttelse af JavaServer Faces 2.0-specifikationen og Facelets.

Den ny version vil også indeholde forbedringer af editoren og af integrationen med projekter i Ruby, Groovy og C/C++.

Derudover kan fremhæves understøttelse af PHP 5.3 og af Maven, som er en build manager til Java-projekter.

GlassFish Enterprise Server v3 får en modulær OSGi-arkitektur og understøttelse af Java EE 6.

Sun er i gang med at fusionere med Oracle gennem et opkøb for 37,2 milliarder kroner (7,4 mia. USD). Men processen er blevet forsinket på grund af bekymringer fra EU over Oracles potentielle ejerskab af MySQL-databasen, der er open source, og som på nuværende tidspunkt ejes af Sun.

Mens Oracle har givet udtryk for sit engagement i forhold til Java og GlassFish, så er der stadig tvivl om Oracles engagement i forhold til NetBeans, da virksomheden i forvejen lægger navn til andre teknologier fra samme produktområde.

GlassFish konkurrerer dog også med Oracles eksisterende applikationsserver, WebLogic.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere