Artikel top billede

ITEK-formand Jesper Brøckner håber, at den ny videnskabsminister kommer i tæt dialog med it- og telebranchen. Foto: Torben Klint

ITEK: Ny minister skal vise mere interesse end Sander

Jesper Brøckner, der er formand for ITEK, ser gerne, at den ny videnskabsminister lytter mere til it-branchen end sin forgænger, som svigtede branchen i starten.

Venstres Helge Sander forlader posten som videnskabsminister, mens den konservative Charlotte Sahl-Madsen overtager jobbet.

Dermed siger Helge Sander efter mere end 3.000 dage i jobbet farvel til ministerposten. Det sidste større it- og teleprojekt var Højhastighedskomiteen, som fremlagde sin rapport i sidste måned.

Formanden for ITEK, Jesper Brøckner, hæfter sig mest ved Helge Sanders sidste tid på posten.

"Han efterlader det eftermæle, at han her på det seneste har igangsat en række gode initiativer, og han har været i dialog med branchen. Her tænker jeg på Højhastighedskomiteen, hvor jeg selv sidder, samt IKT-Rådet. Især de sidste år har han vist branchen meget mere interesse end de første år," fortæller Jesper Brøckner, der også er administrerende direktør for Telia.

ITEK-formanden så gerne, at Helge Sander havde vist den samme interesse i den første del af sin ministertid.

"Der har ikke været så meget interesse i starten, men der er blevet mere og mere interesse, og jeg ved ikke hvorfor, men her på det sidste har vi haft rundbordssamtaler med brancheaktører og andre, så han har igangsat en række gode initiativer og været i dialog med branchen, og det er en dialog, som har været tiltagende henover de sidste år," siger Jesper Brøckner.

Ny minister skal ikke udvandre

Jesper Brøckner havde en plads med i Højhastighedskomiteen, som Helge Sander nedsatte i begyndelsen af 2009. Timingen af komiteen var uheldig, påpeger ITEK-formanden, for den blev nedsat samme dag som offentliggørelse af den omstridte multimedieskat.

"Jeg føler nok, at havde han haft en tættere dialog og tættere forståelse for branchen, så havde han måske, når det er hans egen regering, ikke nedsat en højhastighedskomité, hvor der så seks timer senere blev præsenteret en multimedieskat, for så ryger fuldkommen logikken i, at det vi gerne vil fremme, det beskatter vi ikke, og det vi ikke vil fremme, det beskatter vi," forklarer formanden.

Han mener, at Helge Sander kunne have en bedre fornemmelse for, hvad der skete i branchen, hvis han havde fulgt mere med i, hvad der skete på it- og teleområdet. Jesper Brøckner har derfor et råd til den ny minister, Charlotte Sahl-Madsen, hvordan hun kan få god indsigt i, hvad der sker i it- og telebranchen.

"Det kan man jo ved blandt andet - ligesom Helge Sander fint har gjort - at møde op på Tele2010 eller Bredbåndsdagene, når vi holder konference. Der kunne man jo sige, at ministeren ikke én gang er blevet under hele programmet. Han er kommet og startet det op, og så er han gået. Jeg håber, at en ny minister vil høre, hvad branchen vil sige og bliver der hele dagen," siger Jesper Brøckner.

Ønsker tillykke

Jesper Brøckner ser frem til at stifte bekendtskab med Charlotte Sahl-Madsen.

"Jeg vil ønske hende tillykke, og jeg synes, at det er forfriskende, at der kommer en udefra. Jeg håber, at hun vil indgå i et tæt samarbejde med it- og telebranchen og lytte - måske mere end forgængeren - til, hvad der skal til for at fremme os som højhastighedssamfund," siger han.

Samtidig tilføjer han, at han håber, at Højhastighedskomiteens anbefalinger fortsat vil være i spil, selvom ministeren, der nedsatte komiteen, er væk.

"Vi har i ITEK sat os for, at det her skal være statsministerens agenda, for det er tværministerielt. Det er ikke kun Videnskabsministeriet, det er ligeså meget Erhvervsministeriet eller Undervisningsministeriet," fortæller Jesper Brøckner.

Han håber, at den ny minister vil kigge på branchens rammebetingelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere