Artikel top billede

Ballmer: Hele Microsoft skal flytte ud i skyen

Microsoft skal helt ud i skyen. "Vi skal bevæge os med skyens hastighed," lyder det fra Steve Ballmer.

Clouden og hostede computer-services bliver helt centrale for Microsoft i det kommende år.

Sådan lød det fra Microsofts topchef, Steve Ballmer, da han i aftes dansk tid fortalte om sine visioner for Microsoft i fremtiden.

I dag arbejder 70 procent af de 40.000 Microsoft-ansatte, der er beskæftiget med software i skyen på en eller anden måde.

"Om et år er det tal hævet til 90 procent. Vores produkter gør skyen bedre, og skyen gør vores produkter bedre," sagde Steve Ballmer.

Alle Microsoft-produkter bygger på skyen

Han fremhævede, at alle Microsoft-produkter - inklusive Windows, Office, Xbox, Azure, Bing og Windows Phone - bygger på ideen om at være forbundet med clouden.

Det gælder også Windows 7, hvor inspirationen og grundstammen hviler på cloud-tanken, selvom Windows 7 i sig selv på mange måder er et desktop-produkt.

Microsoft indledte sin målrettede overgang til clouden i 2008, hvor Steve Ballmer på selskabets store partnerkonference i Houston annoncerede, at det fremtidige fokus skulle være i skyen. Det kan du læse mere om her.

På hardware-siden er det vigtigt, at man følger med udviklingen. Ifølge Steve Ballmer vil "clouden have mere intelligente enheder", der kan forbindes til skyen på kryds og tværs.

Ifølge Steve Ballmer har Microsoft begået fejl i den måde, som selskabet har angrebet mobil-markedet på.

"Vi har ikke standardiseret nok. Kakofonien af valgmuligheder for brugerne har været alt for høj," sagde han i aftes.

Microsoft lancerede fornylig en ny version af mobil-softwaren, Windows Phone 7, som ifølge Microsoft er langt mere fleksibel at arbejde med for hardware-producenterne end Apple og Research in Motion.

Det kan du læse mere om her.

Clouden tilbage til folket

Ifølge Steve Ballmer vil Microsoft forsøge at fremme udviklingen af forskellige cloud-tjenester i både det private og i det offentlige.

"Vi skal have fundet ud af, hvordan vi giver clouden tilbage til jer. Hvordan bliver clouden noget, som ikke kun Microsoft og fire andre selskaber kører?" sagde han.

Clouden kan også føre helt nye forretningsmuligheder med sig for alverdens udviklere.

For eksempel forestiller Steve Ballmer sig, at cloud-computing kan medføre, at open source-udviklere bliver mere interesserede i at kommercialisere deres produkter.

"Med fremkomsten af denne nye kommercielle infrastruktur kan aktørerne begynde at kigge på, hvordan de kan tjene penge og hvordan de kan få en økonomisk værdi ud af de innovationer, som de står bag," sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere