Artikel top billede

Cloud computing kan blive en katastrofe for miljøet

Vores tendens til at være mere og mere på nettet kan få alvorlige konsekvenser for miljøet. Se her hvordan.

Computerworld News Service: Greenpeace advarer i en ny rapport om, at væksten inden for cloud computing vil medføre en stigning i udledningen af drivhusgasser, og organisationen opfordrer store virksomheder som Facebook, Yahoo og Google til at gøre mere for miljøet.

Det kommer i kølvandet på en aktion, som Dell forleden iværksætte mod Dell i Danmark. Det kan du læse mere [url=http:www.cw.dk/art/55626]om her.[/url]

"Skyen vokser på et tidspunkt, hvor klimaet er under forandring, og det er kritisk, at vi får reduceret skadevirkningerne ved energiforbruget," skriver Greenpeace i nyrapport.

"Væksten inden for cloud computing vil medføre et større energiforbrug."

Hvor meget større?

Svært at udregne

Greenpeace erkender, at det ikke er nemt at udregne, men organisationen vurderer, at den elektricitet, som går til verdens datacentre og netværk til telekommunikation - som organisationen kalder "hovedkomponenterne i cloud computing" - vil tredobles i perioden 2007 til 2020.

De store internet-virksomheder arbejder hårdt på at forbedre energi-effektiviteten, hvilket også vil reducere omkostningerne i det hele taget.

Men Greenpeace mener, at de stadig vil vælge at placere datacentre de steder, hvor det giver mest forretningsmæssig mening - selv hvis det betyder, at det skal køres ved hjælp af 'beskidt' energi fra det lokale kulværk.

Rapporten, der har fået titlen "Gør it grønnere: Cloud computing og betydningen for klimaforandringerne," tager udgangspunkt i den kommende udsendelse af Apples iPad.

Greenpeace kalder iPad'en et 'varsel om fremtiden,‘ forstået på den måde, at hovedformålet med enheden er at downloade video, musik og bøger via cloud-baserede tjenester.

Beskidt energi

Det er ikke første gang, Greenpeace har rettet opmærksomheden mod energiforbruget i datacentre, og det er vigtigt for miljøgruppen at gøre forbrugerne opmærksomme på, hvor deres internet-tjeneste kommer fra.

Greenpeace indledte for nyligt en kampagne mod Facebook på grund af virksomhedens beslutning om at bygge et datacenter i byen Prineville i Oregon, der først og fremmest vil blive forsynet med strøm fra det lokale kulværk.

Som kontrast til denne beslutning nævner rapporten Yahoo, der er i gang med at bygge et datacenter uden for Buffalo, New York, som hovedsagligt anvender hydroelektrisk strøm.

Facebooks svarer, at klimaet i Oregon til gengæld gør det muligt for virksomheden at anvende frisklufts-køling, der overflødiggør tunge køleelementer. Virksomheden siger desuden, at den aldrig har "valgt" at køre centret med kulkraft.

"Når man siger, at vi har 'valgt' kulkraft, så ignorerer man samtidig det faktum, at der ikke eksisterer noget, der hedder et datacenter med kulenergi. På samme måde findes der heller ikke noget, der hedder et datacenter med hydroelektrisk strøm. Alle datacentre kører via det netværk, der bliver tilbudt af det lokale værk," sagde Facebook til hjemmesiden Data Center Knowledge i sidste måned.

Selv om begge virksomheder fortsætter med at bygge nye datacentre, har Google og Microsoft gjort deres for at fortælle folk om, hvordan de reducerer deres strømforbrug. Sidste år forslog Google endda en plan til knap 21 milliarder kroner, der skal reducere USA's afhængighed af fossile brændstoffer over en periode på 20 år.

Alligevel vil Greenpeace have internet-virksomhederne til at gøre mere for at øge efterspørgslen efter grøn energi gennem beslutningerne om, hvor et nyt datacenter skal placeres eller ved at udføre lobby-arbejde over for politikerne.

"Hvis cloud-udbyderne vil have en ægte grøn og genanvendelig cloud, så må de bruge deres magt og indflydelse ikke bare til at investere i grønne energikilder men også til at involvere sig i udformningen af de politikker, der kan fremskynde implementeringen af genanvendelig energi, ligesom de skal lægge mere vægt på research og udvikling af lagerenheder, der kan levere elektricitet fra genanvendelige kilder 24/7," skriver Greenpeace.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere