Artikel top billede

Kina er paradis for verdens hackere

Knap en tredjedel af alle de computere verden over, der er ramt af den frygtede Conficker-orm, er kinesisk. Læs hvorfor.

Computerworld News Service: Mellem hver tredje og hver fjerde af verdens computere, der sidste år var inficerede af en af de store varianter af Conficker-ormen, stod i Kina, påpeger en officiel rapport, der beskriver den omfattende malware i landet.

Omkring syv millioner kinesiske IP-adresser var ved slutningen af sidste år inficeret af Conficker B, påpeger en årlig sikkerhedsrapport, der er blevet offentliggjort af det kinesiske Computer Network Emergency Response Technical Team (CNCERT).

Antallet af inficeringer varierede i løbet af andet halvår, men lå konsistent på over fem millioner på nær i en enkelt uge.

Disse høje antal tilskriver Kina op til 28 procent af verdens samlede Conficker B-inficeringer afhængig af hvilken uge, man kigger på.

Confickers bagmænd har indtil videre knap nok brugt deres netværk af inficerede computere til noget, men de kan potentielt udnytte det til at lancere et lammende denial-of-service-angreb ved at få alle computerne til at kontakte den samme server samtidigt.

Piratkopier uden opdateringer

Malware er et stigende problem på verdensplan, men de kinesiske pc-brugere er muligvis lettere at ramme end andre.

Over fire procent af Kinas mere end 380 millioner internetbrugere (cirka 15,2 millioner) benytter ingen form for sikkerhedssoftware overhovedet, påpeger en ny undersøgelse.

Piratkopiering af software er også meget udbredt i landet. Især er der mange pc'er med ulovlige kopier af Windows XP, der naturligvis ikke modtager jævnlige sikkerhedsopdateringer.

Conficker begyndte at sprede sig sidst i 2008 og er blevet det mest udbredte botnet, der er kendskab til. Men opmærksomheden på ormen tog af sidste år, da 1. april, hvor ormen fik en opdatering, kom og gik, uden at verden gik under. Millioner af pc'er på verdensplan er stadig inficerede med ormen.

Tallene i den kinesiske rapport er langt højere end lignede tal fra Shadowserver Foundation, der drives af frivillige. Shadowservers website viser under to millioner inficeringer i Kina. Årsagen til denne store forskel er ikke helt tydelig, men der er flere forskellige grunde til, at det kan være besværligt at tælle inficeringer ud fra IP-adresser.

For eksempel får pc'er i visse tilfælde nye IP-adresser, hver gang de forbinder til internettet, så en inficeret computer, der lukker ned og genstarter, kan give et indtryk af flere end blot en enkelt inficeret computer.

Den kinesiske rapport beskriver også et fald i landets antal af pc'er, der er kontrolleret af trojanere og botnet. Kina har nu 260.000 pc'er, der er kontrolleret af trojanere, hvilket udgør et fald til under halvdelen af antallet fra sidste år, mens 837.000 computere er kontrolleret af botnet, hvilket udgør et fald på mere end 30 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere