Artikel top billede

Topsil skal på børsen for at score kassen på denne grønne it-bølge, mener virksomhedens direktør Keld Lindegaard Andersen. Foto: Torben Klint.

Dansk silicium-firma beder om millioner af kroner

Det går strygende for den danske silicium-producent Topsil, men alligevel står virksomheden og mangler 87 millioner kroner. Læs direktørens forklaring her.

Frederikssund-virksomheden Topsil Semiconductor Materials vil i næste uge skyde en aktie-emission i gang, der vil give en fortjeneste på 87 millioner kroner.

Fortjenesten skal virksomheden bruge til at etablere en ny topmoderne fabrik i Frederikssundsområdet og en udvidelse af virksomhedens polske fabrik, som blev opkøbt i 2008.

Topsil forventer, at omkostningerne i forbindelse med udvidelsen af produktionsfaciliteterne i Frederikssund og Polen vil beløbe sig til mellem 250 og 300 millioner kroner.

"Vi har brug for at hente kapital nu, hvis vi skal vokse så hurtigt, som vi har ambitioner om. Vi etablerer en ny state- of-the-art fabrik i Frederikssund, der sikrer, at vi også i fremtiden kan følge med efterspørgelsen," siger Topsils administrerende direktør, Keld Lindegaard Andersen.

Surfer på den grønne bølge

Topsil forarbejder råstoffet silicium, der anvendes i halvledere, der bruges til at lede og fordele stærk strøm i el-nettet. Frederikssund-virksomhedens produkter indgår blandt andet i vindmøller og solcelleanlæg.

Keld Lindegaard Andersen forklarer, at Topsil de seneste år har nydt godt af den grønne teknologi-bølge, hvor både borgere og teknologi-producenterne er blevet mere bevidste om, at det nødvendigt at spare på energien.

Det har tydeligt kunne aflæses på virksomhedens bundlinje, hvor Topsil i 2009 kunne præsentere et overskud efter skat på knap 52 millioner kroner og oplevede en omsætningsfremgang på intet mindre 446 procent.

"Der vokser en lang række af nye energikilder frem, og de energikilder skal transporteres over længere og længere afstande. Eksempelvis, når der bliver produceret el-toge og el-biler. Og så er der behov for nogle moduler, der kan transportere og opbevare strømmen. Derfor er det vigtigt, at vi kommer med på vognen nu," siger Topsil-direktøren.

Så meget skal Topsil vokse

Den nye fabrik skal erstatte Topsils eksisterende fabrik i Frederikssund, og ifølge Keld Lindegaard Andersen bliver fabrikken skalerbar, så produktionskapaciteten kan udvides i takt med, at virksomheden vokser.

Efter planen vil det første spadestik blive taget i slutningen af 2010, og fabrikken forventes at stå færdig i begyndelsen af 2012.

Topsil havde i 2009 377 ansatte og Keld Lindegaard Andersen forventer, at virksomheden over de kommende år vil udvide medarbejderstaben med cirka 50 procent.

I 2008 udnævnte Computerworld Topsil Semiconductor Materials som Danmarks bedste hardware virksomhed. I den forbindels aflagde Computerworld et besøg hos Topsils fabrik ved Roskilde Fjord i Frederikssund. Læs portrættet her.

De nye Topsil-aktier udbydes i perioden fra den 28. april til den 12. maj 2010. Topsil er noteret på Københavns Fondsbørs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere