Artikel top billede

Topsil skal på børsen for at score kassen på denne grønne it-bølge, mener virksomhedens direktør Keld Lindegaard Andersen. Foto: Torben Klint.

Dansk silicium-firma beder om millioner af kroner

Det går strygende for den danske silicium-producent Topsil, men alligevel står virksomheden og mangler 87 millioner kroner. Læs direktørens forklaring her.

Frederikssund-virksomheden Topsil Semiconductor Materials vil i næste uge skyde en aktie-emission i gang, der vil give en fortjeneste på 87 millioner kroner.

Fortjenesten skal virksomheden bruge til at etablere en ny topmoderne fabrik i Frederikssundsområdet og en udvidelse af virksomhedens polske fabrik, som blev opkøbt i 2008.

Topsil forventer, at omkostningerne i forbindelse med udvidelsen af produktionsfaciliteterne i Frederikssund og Polen vil beløbe sig til mellem 250 og 300 millioner kroner.

"Vi har brug for at hente kapital nu, hvis vi skal vokse så hurtigt, som vi har ambitioner om. Vi etablerer en ny state- of-the-art fabrik i Frederikssund, der sikrer, at vi også i fremtiden kan følge med efterspørgelsen," siger Topsils administrerende direktør, Keld Lindegaard Andersen.

Surfer på den grønne bølge

Topsil forarbejder råstoffet silicium, der anvendes i halvledere, der bruges til at lede og fordele stærk strøm i el-nettet. Frederikssund-virksomhedens produkter indgår blandt andet i vindmøller og solcelleanlæg.

Keld Lindegaard Andersen forklarer, at Topsil de seneste år har nydt godt af den grønne teknologi-bølge, hvor både borgere og teknologi-producenterne er blevet mere bevidste om, at det nødvendigt at spare på energien.

Det har tydeligt kunne aflæses på virksomhedens bundlinje, hvor Topsil i 2009 kunne præsentere et overskud efter skat på knap 52 millioner kroner og oplevede en omsætningsfremgang på intet mindre 446 procent.

"Der vokser en lang række af nye energikilder frem, og de energikilder skal transporteres over længere og længere afstande. Eksempelvis, når der bliver produceret el-toge og el-biler. Og så er der behov for nogle moduler, der kan transportere og opbevare strømmen. Derfor er det vigtigt, at vi kommer med på vognen nu," siger Topsil-direktøren.

Så meget skal Topsil vokse

Den nye fabrik skal erstatte Topsils eksisterende fabrik i Frederikssund, og ifølge Keld Lindegaard Andersen bliver fabrikken skalerbar, så produktionskapaciteten kan udvides i takt med, at virksomheden vokser.

Efter planen vil det første spadestik blive taget i slutningen af 2010, og fabrikken forventes at stå færdig i begyndelsen af 2012.

Topsil havde i 2009 377 ansatte og Keld Lindegaard Andersen forventer, at virksomheden over de kommende år vil udvide medarbejderstaben med cirka 50 procent.

I 2008 udnævnte Computerworld Topsil Semiconductor Materials som Danmarks bedste hardware virksomhed. I den forbindels aflagde Computerworld et besøg hos Topsils fabrik ved Roskilde Fjord i Frederikssund. Læs portrættet her.

De nye Topsil-aktier udbydes i perioden fra den 28. april til den 12. maj 2010. Topsil er noteret på Københavns Fondsbørs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere