Artikel top billede

200.000 har droppet it-udstyr på grund af medieskat

Multimedieskatten har synlige konsekvenser for det danske erhvervsliv. Hundredtusindvis leverer nemlig it-udstyret tilbage. Ministeren er dog ikke bekymret.

Omkring 200.000 lønmodtagere har valgt it-udstyret fra for at undgå at betale multimedieskat.

Det viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, der er foretaget for dagbladet Børsen.

De danske folkeskolelærere har været nogle af de første, der lagde computeren på arbejdspladsen frem for at tage den med hjem, men tendensen ser nu ud til at sprede sig til andre grene af erhvervslivet.

Skridt i den gale retning

Greens undersøgelse fortæller, at det er 14 procent af lønmodtagerne, svarende til 200.000, der ikke betaler den omdiskuterede skat. De har sagt nej tak til it-redskaber udenfor arbejdspladsen og leveret udstyret tilbage til arbejdsgiveren.

Og det er en gal udvikling, siger Dansk Erhverv til Børsen.

"Det er et skridt i den forkerte retning, når endnu flere fravælger multimedierne, for det er jo en bremse på det fleksible arbejdsmarked," siger Bo Sandberg, skattepolitisk chef hos Dansk Erhverv.

"Hvis personen skal køre forbi kontoret for at hente et multimedie i stedet for at køre direkte ud til kunden, er der jo gået arbejdstid tabt. Det betyder et produktivitetstab, fordi produktivitetsforbedrende arbejdsværktøjer fravælges," siger han.

Antallet vokser

Analysehuset Green foretog en tilsvarende undersøgelse i februar, og den viste, at det i starten af året kun var ni procent, svarende til 130.000, der takkede nej til arbejdsgiverbetalt it-grej for at undgå medieskatten.

Skatteministeren er dog fortrøstningsfuld, og han stiller spørgsmålstegn ved, hvor meget man skal lægge i tallene.

"Det er jo ikke mere end tre uger siden, at der var en meningsmåling i Søndagsavisen, som sagde det stik modsatte af det, Greens når frem til. Men dermed ikke sagt, at det var mere rigtigt. Meningsmålinger er lidt som de blinde slås, og det, der er vigtigt for mig, er, hvor mange der rent faktisk kommer til at betale."

"Det har vi et tal for her i løbet af de kommende måneder," siger Troels Lund Poulsen (V) til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere