Artikel top billede

HTC jubler på trods af Apple-anklager

HTC forudser, at både salg og omsætning vil sætte nye rekorder i årets andet kvartal.

Computerworld News Service: Den taiwanesiske smartphone-leverandør High Tech Computer (HTC) klarede sig bedre end ventet i første kvartal, og virksomheden varslede onsdag et rekord-stort andet kvartal.

Apples patent-retssag har altså ikke skadet forretningen.

Indtil videre har HTC ikke oplevet, at retssagen har haft "nogen umiddelbar påvirkning på produkterne, forretningen eller på kunderne," fortæller virksomheden.

Apple indledte sagsanlægget i starten af sidste måned på baggrund af HTC's påståede overtrædelse af 20 Apple-patenter, der alle er relaterede til iPhonens brugerflade, underliggende arkitektur og hardware.

Det var frygtet, at retssagen kunne skade HTC's forretning, hvis kunderne valgte rivalernes telefoner, fordi de var bange for et eventuelt fremtidigt import-forbud med baggrund i sagsanlægget.

I stedet endte HTC's omsætning i første kvartal med at vokse sammenlignet med samme periode året før for første gang siden midten af 2009, og virksomhedens ledelse forudser nu, at både omsætning og enhedssalg vil nå historiske højder i årets andet kvartal.

Omsætning nåede 6,85 milliarder kroner i årets første tre måneder, hvilket svarer til en stigning på 19,3 procent siden første kvartal sidste år. Netto-indkomsten steg også en smule til 900 millioner kroner.

Smartphone-leverandøren forudser, at omsætningen vil stige til rekordhøje ni milliarder kroner i årets andet kvartal, mens antal solgte enheder vil nå 4,5 millioner, som også er en rekord.

10 år før iPhone

HTC satte sine tidligere rekorder i 2008's fjerde kvartal, og dengang var omsætningen på 8,55 milliarder kroner og antal solgte enheder endte på 3,7 millioner, fortalte en repræsentant for virksomheden.

Firmaet har forsvaret sig selv i Apple-retssagen ved at henvise til sin egen årelange historie i smartphone-branchen og til sin store patent-portfolio. HTC solgte sin første Windows-baserede PDA i 1998, sin første Windows-telefon i 2002 og den første telefon baseret på Googles mobile styresystem Android i 2008.

HTC blev grundlagt i 1997, 10 år inden iPhonen kom på gaden første gang.

Ledelsen understreger desuden det stærke salg af smartphones med Googles Android.

"Den oprindelige 2009 Android-portfolio har vist sig at give anledning til både et bedre salg og længere livscyklus for produkter, og vi er sikre på, at vores 2010 Android-portfolio vil drive momentum over hele verden," skriver HTC.

Nogle analytikere mener, at den eneste grund til Apples patentsag var at forsøge at skade den mest sælgende leverandør af smartphones med Android og dermed sløve salget af styresystemet over hele verden.

HTC er verdens største fabrikant af Android-telefoner såvel som af telefoner med Windows som styresystem.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere