Artikel top billede

Den ultimative sikkerhedsguide til Windows 7: Del 5

Læs hvordan du får mest ud af de største sikkerhedsforbedringer i Windows 7. Om managed service accounts, virtual service accounts og programkontrol med App Locker.

Computerworld News Service:
Managed service accounts. Såkaldte service accounts sættes ofte højt, men er svære at administrere.

Best practice-anbefalingerne lyder, at man ofte ændrer kodeordene for service accounts for at nedsætte risikoen for kodeordsangreb.

Men Windows service accounts kræver ofte to eller flere koordinerede, synkroniserede kodeordsændringer, for at tjenesten kan fortsætte uden afbrydelse.

Forenkle administrationen

Før Windows 7 og Windows Server 2008 R2 var det ikke nogen nem sag at administrere service accounts.

Hvis en service account er slået til som en managed service account, vil Windows overtage kodeordsadministrationen og forenkle administrationen af Kerberos SPN (service principal names).

Ligesom DirectAccess stiller managed service accounts høje krav - heriblandt til en skemaopdatering og obligatorisk anvendelse af PowerShell 2.

Men hvis service accounts er besværlige i dit miljø - og det ved du, de er - så overvej at slå denne nye funktion til, når din infrastruktur er klar.

Virtual service accounts

(VSA'er) er relaterede til managed service account, på den måde, at Windows overtager kodeordsadministrationen.

Men VSA'er er til lokale service accounts og kræver hverken skemaopdatering eller er nær så besværlige at konfigurere og anvende.

Når en VSA kontrollerer en tjeneste, har tjenesten adgang til netværket med computerens identitet (i et domænemiljø), hvilket minder meget om, hvordan de indbyggede LocalSystem- eller network service accounts gør, på nær at VSA'er giver hver tjeneste mulighed for at have sit eget separate sikkerhedsdomæne og tilsvarende isolation.

Nem at oprette

Det er rimeligt let at oprette en virtual service account. Åbn Tjenester (Services.msc), og modificer tjenestens logon-brugernavn, så det er det samme som tjenestens korte navn - såsom NT SERVICE\ServiceName$.

Genstart derefter tjenesten, og så er det gjort.

Hvis din infrastruktur understøtter det, bør du overveje at benytte managed og virtual service accounts til at håndtere kodeordssikkerheden for service accounts.

Læs også:

Del 1: User Account Control.

Del 2: BitLocker-drevkrypterinng og nem kryptering af sidefilen.

Del 3: Kryptografi og sikrere webbrowsing.

Del 4: Firewall-regler, forbedret gendannelse og nem fjernadgang med DirectAccess.

Programkontol med AppLocker

Læs også:

Del 1: User Account Control.

Del 2: BitLocker-drevkrypterinng og nem kryptering af sidefilen.

Del 3: Kryptografi og sikrere webbrowsing.

Del 4: Firewall-regler, forbedret gendannelse og nem fjernadgang med DirectAccess.

Den største årsag til inficeringer kan godt komme som en overraskelse.

De fleste maskiner bliver ikke inficerede på grund af manglende sikkerhedsopdateringer (selvom det er den næststørste årsag), 0-dagssårbarheder (næsten aldrig en faktor) drive-by download eller fejlkonfigurationer.

Nej, de fleste systemer inficeres, fordi brugere bliver narret til selv at installere programmer, som et website eller en e-mail fortæller dem, de har brug for.

Disse trojanske heste, der benytter såkaldt social engineering, kan være forklædt som antivirus-scannere, video-codec til en medieafspiller, falske opdateringer og stort set enhver anden lokkemad, som kriminelle kan finde på for at narre brugere til at installere deres trojanere.

Lad være med at installere programmerne

Den mest effektive måde at undgå disse trusler i et virksomhedsmiljø på er at forhindre slutbrugerne i at installere programmer, der ikke på forhånd er godkendte.

Hvis du lader beslutningen være op til slutbrugerne, vil de ofte vælge forkert.

Hvis det ikke var sandt, så ville malware ikke være lige så udbredt, som det er i dag.
Microsofts mest sofistikerede løsning på problemet er AppLocker.

Det er en funktion til kontrol af applikationer. Den er indbygget i Windows 7 Enterprise og Ultimate samt Windows Server 2008 R2.

AppLocker udgør en forbedring af de Software Restriction Policies (SRP), der blev introduceret i Windows XP Professional.

AppLocker gør det muligt at definere regler og undtagelser for eksekvering af programmer baseret på fil-attributter, såsom sti, udgiver, produktnavn, filnavn, filversion og andre.

Du kan tildele sådanne politikker til computere, brugere, sikkerhedsgrupper og organisatoriske enheder via Active Directory.

Læs også:

Del 1: User Account Control.

Del 2: BitLocker-drevkrypterinng og nem kryptering af sidefilen.

Del 3: Kryptografi og sikrere webbrowsing.

Del 4: Firewall-regler, forbedret gendannelse og nem fjernadgang med DirectAccess.

Oversat af Thomas Bøndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere