Artikel top billede

Her er de danske planer for Windows Phone 7

Når Windows Phone 7 kommer til Danmark, bliver det som en del af en international lancering. Se hvad du kan forvente.

Det har indtil videre været svært at få noget at vide om, hvornår telefoner med Windows Phone 7 vil komme i handlen. "Til efteråret" er det nærmeste, Microsoft er kommet en international lanceringsdato.

Den danske evangelist for Windows Phone 7 platformen, Bjarne Dollerup, kan da heller ikke sige noget mere præcist, men til gengæld kan han fortælle, at danskerne er med fra start.

"Danmark er en del af den internationale lancering, som et af de markeder, hvor telefonen først vil komme," siger Bjarne Dollerup.

I første omgang bliver telefonens menuer dog på engelsk, men med mulighed for at skrive æ, ø og å på tastaturet.

"Vi kunne også have ventet, til der lå en dansk version. Men danskerne er gode til engelsk, så vi mente, at det var vigtigst at være med fra start," siger Bjarne Dollerup.

Der vil heller ikke være en dansk markedsplads for apps ved lancering. Det bliver dog muligt for danskerne at bruge den internationale Windows Marketplace. På den måde kan danskerne stadig få apps på telefonen, og udviklere kan også udvikle til et dansk publikum, som så bare skal handle på den internationale del.

Medieafspilleren Zune er også en stor del af den nye Windows Phone 7. Her vil danskerne dog ikke i starten have mulighed for at købe musik, men kun for at overføre musik fra pc'en, som man kender det fra mp3-afspillere.

"Det er ikke lagt fast, hvornår danskerne får mulighed for det, men det bliver ikke i første omgang," siger Bjarne Dollerup.

Vil udfordre iPhone og Android

Windows Mobile, som indtil nu har været Microsofts bud på et styresystem til mobiltelefoner, kom ud af 2009 som fjedrestørst efter Symbian (Nokia), Research In Motion (Blackberry) og Apple OS (iPhone).

Android gik fra en markedsandel på 0,5 procent til 3,9 procent, som dog stadig var markant lavere end Windows Mobiles 8,7 procent.

Nu er Windows Phone 7 så på vej, og Bjarne Dollerup satser på, at det vil vende udviklingen.

"Vi vil som minimum fastholde den markedsandel, vi har i dag, og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne ville være nummer et. Hvor realistisk det er, er svært at sige i et så dynamisk marked," siger Bjarne Dollerup.

Windows Mobile har haft fordelen ved at have et godt tag i erhvervskunderne, men det er ikke sikkert, at det bliver helt nemt at få kunderne fra Windows Mobile over til Windows Phone 7.

Erhvervskunderne må vente

Blandt andet har Gartner-analytiker Nick Jones kritiseret, at den nye platform vil blive langt mere styret, som man kender det fra Apple, og dermed ikke er så velegnet for erhvervslivet, der gerne vil kunne lave fleksible løsninger.

Bjarne Dollerup kan også godt se, at der på nogle punkter er muligheder, som erhvervskunder havde på Windows Mobile, som ikke er der på Windows Phone 7.

"Vi vil holde fast i erhvervskunderne, men det er da klart, at vi har nogle problemer på den korte bane. De egenskaber, som Windows Mobile havde i forhold til erhvervskunderne, skal de også kunne få på Windows Phone 7. Det bliver bare ikke i første omgang," siger Bjarne Dollerup.

"Til gengæld kan vi vinde noget på forbrugermarkedet. Som en af mine amerikanske kolleger sagde, 'efter klokken fem er vi alle forbrugere'," siger Bjarne Dollerup.

Phone 7 passer til danskerne

Danskerne har generelt været glade for smartphones og i stor stil brugt muligheder for at gå på internettet og tjekke mails. Derfor tror Bjarne Dollerup også, at Windows-telefonerne vil falde i danskernes smag.

"I Danmark og Norden er vi utrolig lang fremme med smartphones. Vi har et godt udbygget 3G-net, og danskerne bruger i stor stil mulighederne for at tjekke mail, gå på nettet osv. Derfor tror jeg, at Windows Phone 7 vil passe rigtig godt til danskerne," siger Bjarne Dollerup.

Blandt andet tror han, at blandingen af "fun & business" passer godt til danskerne, så telefonen både kan bruges i arbejdssammenhæng og til underholdning.

En funktion, som Bjarne Dollerup tror vil blive populær hos danskerne, er den såkaldte "people hub". Her bliver al information om dine venner samlet, så du både har kontaktoplysninger, Facebook-opdateringer og billeder samt Twitter-meddelelser fra en person samlet samme sted.

Bjarne Dollerup kan ikke sige noget om, hvad prislejet bliver for de nye telefoner, men han forventer ikke, at de vil være markant anderledes end for andre smarthphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital