Artikel top billede

(Foto: PHOTO © HELLE MOOS + 45 40 35 97 40 /)

Minister skal redegøre for bonus til tinglysnings-boss

Justitsminister Lars Barfoed (K) skal nu redegøre for den bonus på 265.000 kroner, som direktøren for den digitale tinglysning har fået gennem de seneste år.

På Christiansborg er forargelsen over, at chefen for tinglysningen, der har haft kæmpe problemer med digitaliseringen af sagerne, har fået en bonus over tre år på 265.000 kroner.

"Der må være noget helt helt galt med det system, man anvender til bonusaflønning af ledere i statens regi, når det kan lade sig gøre at få så stor en bonus for en leder med ansvar for så stor en skandale," siger socialdemokraternes forbruger-ordfører, Benny Engelbrecht til Computerworld.

Han vil nu afkræve justitsminister Lars Barfod (K) en redegørelse for direktørens lønordning.

Stor skandale

Den digitale tinglysning blev udskudt i 2007 og 2008. I disse år fik Domstolsstyrelsens direktør, Adam Wolf, såkaldte engangsvederlag på tilsammen 175.000 kroner.

I 2009 brød skandalen for alvor ud, da man igangsætte projektet. Analyser viser, at omkring en milliard kroner - måske væsentlig mere - er gået tabt grundet problemerne.

Samtidig er familier stået frem i medierne og har fortalt om deres tab, der kan gøres op i tusindvis af kroner.

I 2009 fik Adam Wolf et engangvederlag på 90.000 kroner. Over de tre år løber engangsvederlagene altså op i 265.000 kroner.

Højesteretsdommer forsvarer lønnen

Domstolsstyrelsen bestyrelse ved formand og højesteretsdommer Niels Grubbe forsvarer engangsvederlagene, som er fastsat af netop bestyrelsen.

"Vederlagene på knap 90.000 kroner i snit i årene 2007, 2008 og 2009 er givet på grund af den meget store og dygtige indsats, som Adam Wolf har ydet på hele Domstolsstyrelsens virkeområde, blandt andet i forbindelse med gennemførelsen af Domstolsreformen og herunder den digitale tinglysning," udtaler Niels Grubbe.

Han oplyser desuden, at hele bestyrelsen i Domstolsstyrelsen står bag vederlagene til Adam Wolf.

Adam Wolf selv har ingen kommentarer til sagen. For som han har udtalt: "Jeg sætter ikke min egen løn".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere