Mediedisk med fjernbetjening

LaCie Silverscreen er en disk med tv tække. Det er en rigtig god idé, LaCie her har fået.

Man tager en 80 gigabyte USB2 harddisk, tilføjer en MPEG dekoder og en tv udgang samt en digital lydudgang. Der røres med en fjernbetjening og vupti, så har man en LaCie Silverscreen.

Det er helt ufatteligt, at ingen er kommet på denne idé før. Det er nemlig rigtig smart at kunne overføre musikfiler, videofiler og digtalbilleder fra sin computer til en ekstern harddisk, som man derefter sætter til tv’et og surround anlægget. Dermed kan man glemme alt om at sætte computeren ind i stuen.

Silverscreen disken har fire forud definerede underbiblioteker, der rummer videofiler, lydfiler, digitalfoto og opdateringer til diskens firmware.

Disken kan håndtere underbiblioteker, og derved er det nemt at organisere sine mediefiler. LaCie gør opmærksom på, at man ikke skal pille ved eller slette de fire mediebiblioteker, og med disken følger der en cd, der kan genskabe dens originale indhold.

LaCies Silverscreen kan afspille videofiler med formaterne: MPEG 1, MPEG 2 (AVI, VOB, ISO) og MPEG 4 (AVI, DivX, XviD). Der kan afspilles lydfiler med formaterne: MP3, WAV, WMA, AAC1 og AC3.

Dertil kan der vises JPEG filer fra et digitalkamera op til 8 megapixel.

Det betyder, at man kan tage en backup kopi (ISO format) af en dvd, overføre den til Silverscreen disken og umiddelbart afspille den.

Gider man ikke tage en backup kopi, kan man simpelthen sætte dvd’en i pc’ens drev og kopiere de VOB filer, som rummer video og lyd, over på en dvd til LaCie disken, hvorefter den vil kunne afspille VOB filerne. Begge ting kræver dog, at dvd’en ikke er krypteret.

Har man video i MPEG 4 formater, kan denne også dekodes af disken. Her er der dog en begrænsning, idet Silverscreen ikke kan afspille Microsofts WMV videofiler korrekt, selv om dette filformat er en slags MPEG 4.

Nu lover LaCie heller ikke, at disken kan klare WMV filerne, selv om den gør et ihærdigt forsøg – det er formodentlig et licensspørgsmål. På lydsiden understøtter disken dog Microsofts WMA lydformat, så den manglende understøttelse af Microsofts videoformat kan godt undre lidt.

Til gengæld er MPEG 2 og MPEG 4 understøttelsen intet mindre end formidabel. DivX NTSC HD format med 23 billeder i sekundet og AC3 surroundlyd vises uden problemer.

Vi blev ved med at smide mere og mere obskure videofiler efter enheden for at teste den. Det viste sig her, at lyddelen havde større problemer end videodelen.

Videofiler med lyd indkodet i MPEG 2 med usædvanlige formater eller AC3 surroundfiler, der ikke helt fulgte standarderne, gik ikke godt. Her er en almindelig dvd afspiller langt mere tolerant.

Men dermed ikke være sagt, at enheden var dårlig. Den har bare lidt mere snævre grænser end en dvd afspiller.
Billedsiden var generelt fin med meget få billedproblemer i form af dekomprimerings defekter.

Vi havde intet problem med at bruge enheden med en projektor eller et 42" tv.

Som musikafspiller var enheden glimrende, idet den spillede alle de MP3 filer, som vi testede den med. De spændte fra 16 kilobit/s mono til 384 kilobit/s stereo. Også MPEG 4 filer og AC3 filer gik fint. Her bevares surround informationer, sådan at lyden sendes via enhedens optiske forbindelse til en tilsluttet surround forstærker.

Selve musikafspilleren er glimrende og hurtigt reagerende. Det ville dog være rart, hvis enheden kunne fortolke MP3 filernes indlejrede informationer om titel, kunstner med mere.

Nu skal man navigere efter musik filernes navn, hvor kun de første 16 tegn vises. Har man navngivet filerne med kunsternavn før musiknummerets titel, kan navigationen blive endda meget besværlig på tv skærmen. Men det er nu et problem, som LaCie Silverscreen deler med de fleste andre afspillere, der bruger tv skærmen til at vise titler på.
Enheden kan også bruges til visning af digitalfoto.

De bliver vist som et simpelt billedshow, eller de kan vises enkeltvis. Man har mulighed for at zoome ind på billederne og vende dem. Det er her smart, at enheden kan danne miniaturer af billederne, så det bliver nemt at overskue de forskellige billeder.

LaCie Silverscreen er en nyskabelse og en rigtig god idé. Derfor giver vi den topkarakter, selv om den har en snert af børnesygdomme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere