Succes med domæner

Netcentralen registrerer domæner. Sidste år voksede omsætningen 39 procent, og efter tre år er overskuddet sikkert. Tidligere udskældte forretningsmetoder er lagt på hylden, og næste stop er Sverige og Norge.

De findes endnu. De nystartede webfirmaer med planer om at indtage Skandinavien inden året er omme. Afmatning eller ej, så planlægger domæne-registranterne fra Netcentralen at åbne filialer i både Norge og Sverige i løbet af 2002.

De første sælgere til det Skandinaviske marked er ansat, og målet er at nå op på 40 medarbejdere, som skal stå i mesterlære i Danmark, inden de bliver sluppet løs på et fremtidigt kontor i Oslo og Stockholm.

Bag vækstplanerne står hovedejeren af Netcentralen, Ole Horsbøl (80 procent), samt Nikolaj Borge (10 procent) og Jannik Skou (10 procent), der begge blev medejere, da selskabet gik fra at være et interessentselskab til et anpartsselskab i oktober 2001.

Netcentralens kerneforretning er at udarbejde samlede planer for virksomheders domæneregistrering. Det handler om at skabe overblik i den samlede pulje af registrerede domæner på nationalt og globalt plan.

- Mange virksomheder har problemer med overblikket og glemmer for eksempel at betale for fornyelse af domæner, specielt i udlandet, siger Jannik Skou, der har titel af IT-chef i Netcentralen.

Som sideforretning står Netcentralen også for hosting af webløsninger og leverer content management systemer.

Med denne model lykkedes det Netcentralen at omsætte for 12,3 millioner kroner sidste år. Det samlede overskud blev på 900.000 kroner, hvoraf de 800.000 stammer alene fra årets sidste kvartal.

- Vi fik virkelig styr på forretningen i sidste del af 2001, og det ser ud til at fortsætte i starten af 2002, siger Jannik Skou.

Kritisable metoder

Vejen til overskud har dog ikke været uden problemer for Netcentralen. Under registreringen af .info domænerne i december 2001 faldt en lidt for smart forretningsmetode en række danske kommuner og virksomheder for brystet.

Netcentralen kaprede - som Computerworld og Børsen kunne fortælle - en del kunder på at love, at de kunne få dem forrest i køen ved tildelingen af de nye domæner.

Netcentralen udnyttede den såkaldte Sunrise-periode, hvor virksomheder med velerhvervede varemærkerettigheder kan registrere domænerne før alle andre. Problemet var bare, at Netcentralen fik kunderne forrest i køen ved at opfinde fiktive varemærkenumre for selskaber uden de nødvendige rettigheder.

På daværende tidspunkt mente ledelsen i Netcentralen ikke selv, at de havde handlet forkert, men i dag er de udskældte metoder lagt på hylden.

- De metoder bruger vi ikke mere. - Det er ikke forkert at sige, at vi er blevet klogere, forklarer Jannik Skou.

Uden venture-millioner

Grunden til Netcentralen blev lagt i 1998, da Ole Horsbøl og partneren Thomas Rasmussen fandt ud af, at de kunne tjene penge på at forhandle domæner.

Computerworld Online skriver gerne om vækstvirksomheder med succes.

Send et tip hvis du kender en virksomhed, der:

1) Er startet indenfor de sidste tre år

2) Har internettet som en vigtig del af forretningen

3) Har overskud

Send en mail til Christian Lund på redaktionen

De to iværksættere kørte parløb, indtil Thomas Rasmussen forlod selskabet ved omstruktureringen i oktober sidste år, og har bygget forretningen op uden brug af ekstern venturekapital.

I dag er de 40 på kontoret i Kronprinsessegade, men når året er omme, vil yderligere 30 være ansat. 30 skal blive på kontoret i Danmark, mens resten sendes til Sverige og Norge.

I øjeblikket knytter vækstforventningerne sig til registrering af .us domæner, som netop er åbnet. Målet er en omsætning på 20 millioner kroner i 2002 og et overskud på tre millioner kroner.

Relevant link: Netcentralen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere