Her er fremtiden for supernørden

Nu er det muligt at få dine tv-kanaler, Skype og adgang til din pc samlet i mobiltelefonen via X-series fra mobilselskabet 3. Fremtiden er lige om hjørnet for supernørden, der snart får et rødglødende dankort.

I dag er en festdag for supernørden, som begynder at savle, når der snakkes om Skype, Windows Live Messenger, tv på farten og fjernadgang til computeren derhjemme.

For teleselskabet 3 kunne i dag under et pressemøde afsløre, at det har stablet et samarbejde på benene med de store drenge: Microsoft, Skype, Nokia og Slingmedia. Det sker under navnet X-Series, der forvandler din mobiltelefon til et hidtil uset multimediekraftværk.

I princippet kan du stå midt ude i ingenting – hvis du vel at mærke er inden for 3's dækningsområde – og direkte på mobiltelefonen se de tv-kanaler, som du betaler for at have derhjemme.

De streames via en såkaldt Slingbox fra din dagligstue og lader dig følge med i den fodboldkamp, du for alt i verden ikke vil gå glip af.

Efter matchen kan du meget passende diskutere resultatet med dine venner og familie via Messenger eller Skype.

Det kan du nemlig også gøre via mobilen, der har programmerne præinstalleret. Og hvis du er i godt humør og gerne vil lytte til We Are The Champions, så har du ligeledes via telefonen adgang til din hjemmecomputer, hvor musikfilen kan hentes frem.

Dit dankort bliver rødglødende
Hvis du allerede har hevet dankortet op af lommen, så tag lige en dyb indånding. Først skal vi lige have et lille regnestykke på plads.

Det er nemlig ikke nogen billig fornøjelse at få lov at jonglere rundt med de mange avancerede muligheder i X-Series. Til at begynde skal du betale for mobiltelefonen. Teleselskabet 3 vælger i første omgang at lancere X-Series på en Nokia N73, og den skal du smide 499 kroner for.

Oven i det skal du hver måned betale 399 kroner for et Gold-abonnement, der giver adgang til alle tjenesterne, som du derefter kan benytte ubegrænset. Du skal dog stadig betale for almindelige mobilopkald og sms.

Samtidig skal du have en bredbåndsforbindelse med solid upload, hvis du vil se tv på mobilen, og du skal også købe dig en Slingbox til at streame signalerne. Den er ikke prisfastsat endnu, men regn nok med omkring 2.500 kroner.

Alt i alt en forholdsvis dyr investering, som formentlig kun supernørder vil kaste sig over. Til gengæld vil de også få en smag af fremtidens teknologiske muligheder.

X-Series lanceres den 1. februar i Danmark, og her på PC World vil vi naturligvis teste det nye produkt fra 3 så hurtigt som muligt for at se, om de avancerede tjenester fungerer smertefrit via mobilen. Vi er allerede i gang med at teste Slingbox, blandt andet over Turbo 3G.

Ifølge Morten Christiansen, topchef i 3's danske afdeling, vil konceptet X-Series blive løbende udbygget med flere tjenester, og vi kan forvente at se flere nye X-Series de kommende år.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.