Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Dell sælger computere med Linux

De store pc-producenter har ikke været meget for at kaste sig over Linux. Men nu er Dell klar med tre computere, som fra fødslen er udstyret med Ubuntu 7.04.

Selv om Linux er gratis, er der fortsat installeret Windows på hovedparten af verdens computere.

Men Open Source alternativet er efterhånden ved at komme ind i det fine selskab, og pc-producenterne har fået øjnene op for styresystemet.

Senest har Dell lanceret tre nye computere, som har Linux installeret fra fødslen. Det er versionen Ubuntu 7.04, som er installeret på to stationære og en enkelt bærbar computer.

Alle computere vil have Intel Core 2 Duo processorer indenbords.

De to stationære vil have en gigabyte ram og 250 gigabyte harddisk, mens den bærbare som udgangspunkt nøjes med 512 megabyte ram og 80 gigabyte harddisk. Det er dog muligt selv at konfigurere maskinerne for at give dem mere power.

Prisen begynder ved 599 dollar, cirka 3.300 kroner, for den bærbare computer, mens de stationære, Dimension E520 og XPS 410n, koster henholdsvis 599 og 849 dollar, cirka 3.300 og 4.700 kroner

Det bliver i første omgang kun amerikanerne, som kan købe de nye computere med Linux indenbords. Men hvis det bliver en succes, vil Dell overveje også at sælge maskinerne i andre lande, herunder Danmark.

Og Linux er ikke helt så fremmed for Dell, som man måske skulle tro. Ifølge IDG News Service kører grundlæggeren, Michael Dell, faktisk Ubuntu 7.04 på sin private bærbare computer.

Ud over Dell har HP og Lenovo også flirtet med Linux på deres maskiner.

Hvis du vil vide mere om Linux, så snyd ikke dig selv for vores test her.

Du kan i øvrigt få en grundig indsigt i livet med Ubuntu i Computerworlds Linux-blog, der handler om det gratis styresystem. Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere