Dødstrusler direkte i indbakken

Vi er åbenbart blevet immune over for de såkaldte Nigeria-breve, der prøver at lokke penge fra os. Derfor skruer spammerne bissen på. Nyeste trend er e-mail med dødstrusler mod dig – og din familie.

Efterhånden er vi blevet mere eller mindre immune over for de såkaldte Nigeria-breve, der dumper ind som spam i indbakken.

Ofte handler mailen om en eller anden ”stakkels” afrikaner, der sidder med en hel masse penge, som skal ud af et afrikansk land.

Desværre er pengene låst i en bank, men med hjælp fra en advokat kan de nemt blive frigivet. Hvis du bare lige betaler nogle advokatomkostninger, så får du del i de mange millioner. Smart. Lidt for smart.

Det er naturligvis et trick, og de fleste hopper ikke på den historie. Slet ikke efter de seneste år hvor medierne har bragt talrige historier om folk, der er blevet fuppet.

Derfor tager spammerne nu hårdere metoder i brug for at hive penge ud af din tegnebog. Nu cirkulerer en mail med deciderede dødstrusler på engelsk.

- Vil du leve eller dø? Nogen har betalt os for at slå dig ihjel.

Sådan er noget af ordlyden i mailen med overskriften BE MORE CAREFUL. Der står desuden, at det er en, som man betegner som en ven, der har hyret en flok lejemordere til opgaven. Og at vedkommende endda har brugt en pæn portion penge på det.

Man kan slippe ud af kniben, hvis man betale lejemorderne 30.000 dollar, cirka 150.000 kroner.

Det er it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro, der har spottet de første nye mail med det truende indhold, og du kan se en version i fuld længde her.

Selv om det nok er de færreste danskere, der falder for historien om en engelsktalende lejemorder, der gemmer sig bag ligusterhækken, er mailen ubehagelig.

Især fordi den samtidig truer ikke kun modtageren, men også dennes familie på livet. Hvis man går til politiet eller taler med andre om mailen, truer afsenderen med, at det vil gå ud over ens familie.

Trend Micro anbefalder, at man ignorerer og sletter mailen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere