Pristjek: Billigt spejlrefleks til ferien

Har du først taget billeder med et digitalt spejlrefleks, så bliver du aldrig helt tilfreds med kompaktkameraet i din lomme. Samtidig viser vores pristjek, at prisen er knapt så stor en hindring. Se her hvad det koster at komme i gang.

Pristjek: Billigt spejlrefleks til ferien

Selvom de fleste lommekameraer i dag kan præstere flere megapixel end nogensinde før, så er der stadig lang vej til det perfekte billede. Samtidig er mulighederne for zoom, en anstændig blitz og action-fotos ret så begrænsede.

Heldigvis har de sidste par år medført et prisfald og et mylder af nye modeller inden for de hurtige spejlreflekskameraer.

Kamerahusene er stadig større end et kompaktkamera, men de er trods alt krøbet helt op til 30 procent de seneste par år.

Et spejlreflekskamera kan samtidig udvides med bedre blitz, bedre objektiver - alt i mens du kan læne dig op af de fuldautomatiske indstillinger, som producenterne alle har indbygget.

Vi har samlet de mest almindelige modeller på markedet til et pristjek. Alle priserne er hentet de sidste par dage i vores Pristjek-sektion.

Canon: 400D, 450D og 40D

Canon er sammen med Nikon et af de to store (og gamle) mærker inden for kameraer herhjemme. Deres aktuelle modeller er:

  • Canon 450D. Canons nyeste kamera til helt almindelige forbrugere med mod på bedre billeder. Se vores omtale fra lanceringen af Canon 450D her. Størrelsen er i mellemklassen og antallet af megapixel på 12,1.

    . Vi fandt Canon 450D til 5.624 kroner. Til den pris får du endda et 18-55 mm objektiv med IS, Canons forkortelse for et objektiv med billedstabilisering, med i købet.

  • Canon 400D. Kan du klare dig med forgængeren til 450D, kaldet 400D, er der omkring 1.200 kroner at spare. Forskellen er, at 400D har 10,1 megapixel og leveres uden det nye objektiv med billedstabilisering. Set til 3.858 kroner. Her med 18-55 objektiv. Se selv den aktuelle pris her. Du kan også læse her hvorfor 400D i sin tid fik karakteren 5 ud af 6 her på PC World.
  • Canon 40D. Har du lidt flere penge på lommen, så er Canons kamera i den såkaldte ”Prosumer”-klasse værd at se på. Modellen hedder her Canon 40D og kan minde meget om 400D. Forskellen er primært størrelsen (40D er størst), byggematerialerne og en lidt anden placering af knapperne. Vi har set Canon 40D til 9.220 kroner. Til den pris får du desuden et 17-85 mm objektiv med, selvom et kamera som dette måske fortjener et lidt dyrere objektiv.
  • Nikon: D40, D40x, D60 og D300

    Nikon er den anden (sammen med Canon) af de to store spejlrefleksproducenter på det danske marked. Ligesom Canon har de et bredt udvalg af produkter og priser, men har en tendens til at holde de ældre produkter en smule længere på markedet - som dermed ofte kan købes ret billigt.

  • Nikon D40 er et eksempel på strategien om at holde produktet lang tid på markedet. Vi gav kameraet 5 ud af 6 i februar 2007, ikke mindst på grund af prisen. Vi har set D40 til 3.008 kroner inklusive et 18-55 mm objektiv. Det er en lav pris, til gengæld er specifikationer som sølle 6,1 megapixel også ved at være i den lave ende.
  • Nikon D40x er afløseren til D40. Her er antallet af megapixel røget op på 10,1, som du kan læse i vores omtale fra lanceringen. D40x har vi fundet til 4.053 kroner.
  • Nikon D60. Modellen er Nikons spritnye kamera. Vi bragte en anmeldelse af D60 for ganske nyligt og havde svært ved at få armene ned igen. Vi fandt Nikon D60 til 4.409 kroner. Til den pris følger der desuden et 18-55 mm. objektiv med.
  • Nikon D300. Er du til en topmodel indenfor forbrugerkameraer, så er Nikon D300 en overvejelse værd. Vores tester gav Nikon D300 topkarakter i januar 2008. Vi har set kameraet til 15.158 kroner. Med i den pris er det meget roste 18-200 mm objektiv, som lader dig komme helt tæt på.
  • Olympus E-420, Pentax k10d og Sony A700

    Ud over de største mærker kan en række andre producenter også være med, når der skal vælges spejlreflekskamera.

  • Olympus E-420. Olympus lancerede i marts det lille E-420 spejlreflekskamera. Du kan læse vores omtale fra lanceringen af E-420 her. Der er tale om en model med 10 megapixel opløsning og en fin 2,7 tommer skærm. Vi har set Olympus E-420 til 4.323 kroner. Til prisen får du en stor pakke med to objektiver: et på 14-42 og et på 40-150 mm.
  • Pentax k10d. Vi har ikke selv set på Pentax k10d, som blev lanceret sidst i 2006, men de fleste anmeldelser på nettet er generelt positive, om end billederne kunne være en smule skarpere sammenlignet med tilsvarende prissatte modeller. Se blandt andet anmeldelsen af k10d her. Opløsningen er på 10 megapixel. Vi fandt Pentax k10D til 5.051 kroner.
  • Sony A700. Det er et par år siden, at Sony sendte deres første digitale spejlrefleks på gaden. Den seneste model er Sony A700, som vi har en video fra lanceringen af. Opløsningen er på 12,2 megapixel, og kameraet er desuden udstyret med en HDMI-port, så du kan se billeder direkte på fladskærmen. Vi fandt Sony A700 til 9.335 kroner. Til den pris får du et 18-70 mm objektiv med i købet.



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    EA Excellence Day

    Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

    23. april 2024 | Læs mere


    AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

    Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

    24. april 2024 | Læs mere


    Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

    Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

    25. april 2024 | Læs mere