Artikel top billede

Endnu et nederlag for Windows Home Server

Ideen var smart, men udførslen ser ud til at være mere end elendig. Ifølge Computerworld er dele af Windows Home Server så svære at rette op på, at de helt udgår af den kommende og længe ventede juni-opdatering. Se her hvad der nu er galt.

Først var det filer og data, som blev ødelagt, hvis du faktisk brugte muligheden for at dele dem over nettet.

Så var det filer, som måske forsvandt under særlige forhold. Nu er det så muligheden for backup af centrale dele af Home Servers funktioner, der er så ødelagte, at de ikke kan repareres i den kommende – og længe ventede – opdatering til Windows Home Server.

Der var ellers ikke lagt op til nederlag, da Microsoft sidste år lancerede Windows Home Server. Fra en central, nogenlunde billig og brugervenlig miniserver i huset, ville det være muligt at have sine filer på et fællesdrev, få adgang til dem fra arbejdet og samtidig have en automatisk backup af alle de lokale maskiner.

Partnere som HP, Medion og FujitsuSiemens var allerede med på vognen. Og det er nogenlunde sikkert, at Bill Gates var ved at få bygget en ekstra sektion til sin pengetank, til når Microsoft gik sejrende ind på det voksende marked af familier med mange vigtige filer og flere pc'ere.

Sådan skulle det ikke gå. Som vi oplister i denne artikel fra marts 2008 har Windows Home Server fra starten været plaget af problemer.

Central funktion forsvundet

Seneste problem er nu, ifølge Computerworld, at muligheden for at tage backup af sin Home Servers kopi af dine lokale computere ikke kommer med i den store juni-opdatering.

Det er ellers en ret central funktion, siden Home Server ikke er mere sikker, end der hvor du placerer den. En rask lille ildebrand, et lynnedslag eller et tyveri vil derfor potentielt efterlade dig uden Home Server, uden den oprindelige computer og helt, helt uden data.

Værre endnu så udstiller problemerne med den længe ventede opdatering, som forventes til juni, at Windows Home Server tilsyneladende har problemer, som ikke engang Microsoft selv kan løse.

Det er ikke betryggende for et produkt, som er målrettet helt almindelige ikke-tekniske brugere - og som på en troværdig måde skal signalere sikkerhed.

Herhjemme er det indtil videre kun HP, som har sendt Home Servers på markedet. Her bekræftede markedschef Mogens Balle i marts over for PC World, at man var klar over problemerne, men sendte alligevel serverne på markedet tidligere i maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere