Henrik Larsen

Chef for DKCERT

E-Mail

henrik.larsen@cert.dk

Linkedin

Se Henrik's LinkedIn profil

Henrik Larsen, der er chef for DKCERT og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed, opdaterer en gang om måneden Computerworlds læsere med de seneste tendenser inden for informationssikkerhed.
DKCERT (www.cert.dk) er et dansk Computer Security Incident Response Team, der håndterer sikkerhedshændelser på forskningsnettet.

I samarbejde med tilsvarende organisationer over hele verden indsamler DKCERT information om internetsikkerhed. DKCERT er en organisation i DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation).
78 artikler på Computerworld

Henrik Larsen

5

Vores brugere kan med et enkelt password logge på 4.000 tjenester: Sådan har vi selv bygget en sikker login-løsning

Klumme: På de højere uddannelsesinstitutioner i Danmark kan man med ét enkelt password logge på 4.000 danske og globale tjenester. Her er forklaringen på, hvordan det virker.

26. april 2019 kl. 14.30 | læs »

Telesektorens DCIS skal placeres hos os - og det vil gavne både telesektoren, universitetsverdenen og samfundet

Klumme: De 11 teleselskaber har valgt Dkcert som medspiller i deres kommende DCIS. Det samarbejde vil være til gavn for både telesektoren, universitetsverdenen og samfundet.

29. marts 2019 kl. 14.27 | læs »
1

Læk, Læk, læk. Data de er væk

Klumme: En af de største udfordringer for informationssikkerheden er data, der er kommet ud af kontrol. Datalæk rammer milliarder af mennesker, og den enkelte bruger må oftest bare stå og se på, at det sker. Her er, hvad du selv kan gøre.

22. februar 2019 kl. 14.16 | læs »

Mere end 200.000 danskere har mistet penge på nettet i 2018

Klumme: Overskriften er bare et enkelt eksempel fra rapporten med navnet Danskernes informationssikkerhed 2018, hvor vi har spurgt danskerne om it-sikkerheden. Her er tendenserne.

28. januar 2019 kl. 16.04 | læs »
1

Farvel og tak, 2018: Du gjorde et fantastisk arbejde for Danmarks sikkerhed

Klumme: 2018 vil bliver husket som et ualmindeligt godt sikkerhedsår, og 2019 ser ud til at blive mindst lige så interessant. Her er forklaringen.

28. december 2018 kl. 08.50 | læs »
1

Når krisen bryder løs, bedømmes du på forberedelsen

Klumme: Her er tre grundelementer, der skal sørger for, at du holder organisationen oven vande, når lokummet for alvor begynder at brænde. Dette skal du have med i din kriseplanlægning.

29. november 2018 kl. 12.36 | læs »

Millioner er blevet ramt: Her er den ubehagelige lære af det store Facebook-hack

Klumme: Deling af dine data via sociale netværk kan blive deling af dine data med resten af klodens internet-brugere. Det har vi fået millioner af beviser for i den seneste tid. Derfor bør du lære digitalt selvforsvar.

26. oktober 2018 kl. 14.01 | læs »
2

Lad aldrig cpr-nummeret stå alene: Det er ikke en autentifikation - men blot et løbenummer

Klumme: Selv om cpr-systemet får kritik, så er det rigtigt nyttigt. Problemet er, at mange misforstår cpr-nummeret og ser det som en autentifikation. Men vi skal altid huske, at cpr-nummeret i sig selv blot er et løbenummer og ikke et element, der kan stå alene.

28. september 2018 kl. 14.30 | læs »
2

Kriminelle er begyndt at bruge sex, adgangskoder og telefonnumre til at skræmme dig til at betale løsepenge

Klumme: Sofistikerede afpresningsmails med informationer om din adgangskode eller dit telefonnummer er begyndt at pible frem. Her er tendenserne i fremtidens digitale personangreb og metoder til at undgå dem.

31. august 2018 kl. 13.58 | læs »
7

Hvad siger du til et password på 64 tegn?

Klumme: Password er stadig et svagt led i it-sikkerheden, og vi har brug for at nytænke de nuværende anbefalinger. Der skal stilles flere krav til tjenesteudbyderen og færre krav til brugeren. Her er nogle ideer til, hvordan fremtidens adgangskode skal udformes.

30. juli 2018 kl. 15.52 | læs »