Artikel top billede

Torben Rune er direktør i firmaet Netplan, der rådgiver virksomheder om it- og teleløsninger.

Sommerfavoritter: Her er Torben Runes favorit-apps

Torben Rune har fået sig en iPhone, og han anbefaler her tre nyttige applikationer til Apple-mobilen.

Smartphones er smarte.

Ikke mindst fordi brugerne selv kan installere de programmer, som de ønsker på mobilen. De såkaldte apps eller applikationer.

En af dem, der har installeret nye applikationer på sin smartphone, er Torben Rune. Han er direktør i Netplan, som han også er stifter af. Det er et 19 mand stort firma, som rådgiver virksomheder om it- og teleløsninger.

Torben Runes nuværende mobil er en iPhone 3GS med styresystemet iOS4 installeret.

"Vi beskæftiger os med at rådgive virksomheder, som bruger disse iPhones, og så skal vi selvfølgelig også kende teknologien. Det gør sig dog ikke kun gældende med iPhones, det er også andre teknologier," siger Torben Rune om sit valg af telefon.

Computerworld beder ham om at pege på tre applikationer, som han finder nyttige.

eWallet

"eWallet er en af de applikationer, som jeg bruger meget. Her kan jeg gemme passwords, kreditkort-, frequent flyer-oplysninger og så videre med en sikkerhed om, at ingen andre får fat i oplysningerne, selvom telefonen skulle forsvinde," fortæller Torben Rune.

Programmet skal opbevare værdifulde oplysninger, og derfor er sikkerheden afgørende for, om brugerne tør tage sådan en applikation i brug.

"Vi har selvfølgelig testet med vores værktøjer, om det er muligt at bryde den (eWallet, red.), men det er altså ikke lykkedes os endnu," siger han.

Applikationen er udviklet af Ilium Software, der også udvikler programmer til BlackBerry, Windows Mobile og Android. Se mere her.

HP-41C - en lommeregner

Den anden applikation er et program, der emulerer eller gengiver en HP-41C-lommeregner.

"Det er en rigtig nørdet ingeniør-lommeregner, som jeg har brugt meget. En stor og klodset sag, som efterhånden er 30 år gammel. Den har jeg haft stor glæde af mit ingeniørvirke, og jeg har den stadig liggende fysisk i min skrivebordsskuffe, men den kører både hurtigere og bedre på en iPhone," siger han.

Det er firmaet CaziSoft, der står bag applikationen til iPhone. Se mere her.

Overfør visitkort til mobilen med klik

ABBYY Business Card Reader

Forretningsfolk udveksler visitkort ved møder, men de er svære at holde styr på. Her får Torben Rune en hjælpende hånd fra applikationen ABBYY Business Card Reader.

"Det er en visitkort-læser, som fungerer ved, at man affotograferer et visitkort med kameraet, og så genkender programmet navn, adresse, bynavn, telefonnummer, e-mail og så videre. Det kategoriserer hver enkelt informationsstykke i det rigtige felt, og det bliver så gemt i contacts, som så senere kan synkroniseres med vores mailsystem," forklarer Torben Rune.

Og det sparer Torben Rune for noget manuelt arbejde, tilføjer han.

"Det er en utrolig nyttig applikation, for jeg har ofte svært ved at holde styr på mine visitkort. Jeg har masser af møder og modtager flere hundrede visitkort på en måned, og hidtil har jeg bare lagt dem i en stor stak, og når jeg har skullet bruge dem, har jeg måttet finde dem frem. De mest brugte har jeg så tastet ind i telefonen, og det er brugbart, men det er langt nemmere at få det oplysninger over i telefonen med det samme," lyder det fra Torben Rune.

Firmaet ABBYY står bag applikationen, som findes til både iPhone og Nokias Symbian-styresystem. Se mere her.

Mange kontakter kan skabe forvirring

De mange kontakter, som Torben Rune tilføjer til sin adressebog, skaber dog et problem på hans iPhone, fortæller han.

"Det irriterer mig, når jeg modtager et opkald, at jeg kun kan se navnet på personen, men ikke firmaet personen kommer fra. Jeg havde håbet, at Apple havde rettet det i iOS4, for det er en stor mangel, men det er desværre ikke rettet," siger han.

Torben Rune påpeger, at det er en relevant detalje set i erhvervsøjemed.

"Jeg kan godt se, at de fleste folk, der ikke lægger 600, 800 elle 5.000 kontakter ind, måske kun har én Jens Hansen, men jeg har tre til fire stykker med samme navn, og der kan jeg godt engang imellem blive lidt forvirret over, hvilken person der ringer," beretter Torben Rune.

Tidligere har udvikleren Uffe Overgaard Koch også anbefalet tre applikationer til Computerworlds læsere. Dem kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere