Artikel top billede

CIO: Almindelig sund fornuft er det allervigtigste

Vi har talt med 10 it-ansvarlige om, hvilke opgaver de skal i gang med efter ferien, om de vigtigste teknologier og om krisens efterveer. I dag er det Peter Ausum fra Bestseller, der svarer.

Peter Ausum,
it-chef, Bestseller

Hvordan vil du betegne det finansielle klima i din it-organisation siden årsskiftet?

"Stramt, men fattet. Vi kører på det budget, der er blevet lagt. Vi leverer det, vi skal, og vi har heller ikke problemer med at holde det."

Hvad bliver din største arbejdsmæssige
udfordring i efteråret?

"At udarbejde nogle langsigtede planer for it, der kan understøtte forretningens vækst. Blandt andet at implementere et nyt kassesystem, men også at få lavet et roadmap for vores ERP. It må aldrig nogensinde blive en forhindring for virksomhedens vækst, derfor er de ting nødt til at være på plads."

Hvilke overordnede it-dagsordener regner du for vigtigst netop nu?

"Almindelig god gammeldags governance. Almindelig sund it-fornuft kan du også kalde det. De klassiske discipliner som BTM, projektledelse, change management - det er for mig det allervigtigste.

Vi skal hele tiden forøge vores modenhed på it og forretningsledelse. Vi er nødt til at sikre os, at vi er helt skarpe, for ellers vil vi opleve ustabile systemer, og vi vil ikke være i stand til at levere det, som forretningen forventer, vi leverer."

Nævn tre teknologier, som du har store forventninger til?

"Jeg tror på Cloud. Det giver god mening i forhold til de omkostninger, der er forbundet med at drive it. Vi bliver hængt mere og mere op på at kunne styre de omkostninger, vi belaster forretningen med - og det er én af måderne at gøre det på.

Desuden tror jeg på, at der vil opstå en masse nye ting omkring "multi channel retailing", som vil give vores kunder mulighed for at interagere med Bestseller på flere forskellige måder. Men det allervigtiste er business intelligence.

At kunne optimere processerne i butikkerne ved hjælp af BI, bliver ekstremt vigtigt. Vi foretager os intet i it-afdelingen, som ikke understøtter, at vi kan genbruge virksomhedens data til at blive klogere på forretningen."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere