Artikel top billede

Olli-Pekka Kallasvuo er ifølge The Wall Street Journal færdig i Nokia, når der har været bestyrelsesmøde sidst på måneden. (Foto: Nokia)

Nokia på vej til at fyre topchefen

Bestyrelsesformanden i Nokia har holdt møder med nye kandidater til topposten, efter at firmaets aktiekurs er dykket.

Et voldsomt kursfald og tabte markedsandele på smartphone-markedet får efter alt at dømme konsekvenser for Olli-Pekka Kallasvuo, der er topchef i verdens største mobilproducent, Nokia.

I dag skriver det amerikanske finansmedie The Wall Street Journal, at den finske mobilgigant har tilbudt den øverste stilling i firmaet til topchefen i en amerikansk teknologi-virksomhed, men vedkommende sagde nej tak til bestyrelsesformand Jorma Ollila. Personen ønskede ikke at flytte til Finland.

The Wall Street Journal skriver videre, at mindst én person mere med base i USA har været til samtale hos Nokia om at overtage topposten i koncernen. En kilde siger til finansavisen, at Nokia-bestyrelsen skal træffe en afgørelse ved månedens udgang.

Det er dog ikke noget, som Nokia ønsker at kommentere over for finansmediet.

Nokia-aktien er siden 19. april faldet med over 40 procent. Det er blandt andet resultatet af nedjusterede forventninger til selskabets økonomiske resultater.

Men det er også et resultat af, at firmaet har tabt markedsandele på smartphone-markedet. Et marked, der er i vækst, og hvor Nokia er størst, men Nokia har ifølge kritikerne haft svært ved at komme med produkter i den højeste ende af dette marked, hvor telefoner fra Apple, HTC og RIM dominerer.

Udskød lancering af nyt styresystem

Aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank har tidligere over for Computerworld fortalt, at det er i toppen af smartphone-markedet, at udfordringerne ligger for Nokia.

"Det er oppe i den høje ende af smartphone-markedet, at Nokia skal styrke sig. Og det er der, at jeg tror, at de relativt kommer til at forbedre deres konkurrenceevne her i 2010, når styresystemet bliver forbedret med Symbian^3 og ^4-opdateringerne, de får strømlinet deres services med Ovi-platformen og deres indhold får et kvalitetsløft. Det bør alt sammen være noget, der hjælper," sagde Robert Jakobsen i januar.

Nokia sigtede imod at udrulle en ny version af styresystemet Symbian i årets andet kvartal, men koncernen valgte i stedet at udskyde lanceringen, hvilket også har presset Nokia-aktien.

Nokia leverede ellers en flot afslutning på år 2009, da selskabet præsenterede årsregnskabet i januar. Men siden er det gået ned ad bakke, og selskabet har blandt andet lavet omlægninger i organisationen for at imødekomme de mangler, selskabet har i den øverste del af smartphone-markedet. Netop dette marked er meget attraktivt, da der er større indtjening per solgt telefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere