Artikel top billede

Det grå guld går shop-amok i internet-butikkerne

Kvinder og mænd, unge og gamle, folk med lave og folk med høje indkomster. E-handel er blevet for alle, og specielt nogle af de ældre er blevet særdeles hyppige e-handlere.

Danskerne er vilde med internethandel.

Omsætningen på Dankort-betalinger på nettet er steget med hele 42,1 procent i første halvår 2010 sammenlignet med samme periode sidste år.

Samtidig er det hele den danske befolkning, der er kommet med på e-handels vognen, viser en ny analyse fra Dansk e-handelsanalyse, som FDIH står bag i samarbejde med PBS og Post Danmark.

Analysen viser, at der en forholdsvis jævn fordeling på tværs af køn, alder og indkomst hos de danske e-handlende.

"Den her analyse viser, at internettet er for alle, og det er vi selvfølgelige glade for," siger Annette Falberg, der er administrerende direktør i FDIH.

Ældre storshopper

Selvom der stadig er flere unge end ældre, der e-handler, så går de ældre til den, når de først kommer i gang.

Således er det 13 procent af de ældre over 65 år, der handler 11 gange eller mere om måneden. For de 18 til 34 årige er det tal kun fire procent.

"Før i tiden var internethandel stadig for de unge og trendsættere, sådan er det ikke længere. 65+ er for alvor kommet med på vognen, og det er jo fantastisk," siger Annette Falberg.

Derfor synes hun også, at virksomheder, der har ældre i målgruppen, bør overveje nettet, hvis ikke allerede de har en internetbutik.

"De ældre er i den grad klar til nettet, og det er der helt sikkert nogen, der skal tage det med i deres markedsførings- og udviklingsbetragtninger," siger Annette Falberg.

Hun nævner, at populære varer hos de ældre blandt andet er bøger, rejser og billetter til forskellige arrangementer.

De fysiske butikker går på nettet

Annette Falberg tror, at den store stigning i internethandlen blandt andet skyldes, at mange virksomheder, som danskerne kender fra den fysiske verden, er kommet på nettet.

"Når butikkerne er kendt fra den virkelige verden, giver det brugerne en større grad af tryghed," forklarer Annette Falberg.

Det er heller ikke længere nogen helt uvæsentlig del af den samlede omsætning, som stammer fra internethandel.

Således kommer 10 procent af den samlede omsætning på Dankortet fra handler på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere