Artikel top billede

Tyske og britiske chefer flyver stadig på første klasse

Europæiske topchefer vil blæse videokonferencer en lang march. De vil flyve, og det skal være på første klasse.

Videokonference? Miljøhensyn? Spare tid og penge? Ellers tak.

Sådan ser virkeligheden stadig ud i det europæiske erhvervsliv, hvor cheferne i stor stil undlader at benytte teknologien til at spare på forretningsrejserne.

Hewlett-Packard, der i lighed med flere andre it-producenter, satser på at sælge udstyr til videokonferencer, har foretaget en undersøgelse om rejsevaner blandt topchefer i 300 virksomheder i England, Frankrig og Tyskland.

Den viser, at potentialet for at bruge videokonferencer, som et billigere og mere miljøvenligt alternativ til flyrejser, langt fra udnyttes.

Især er de britiske og tyske chefer upåvirket af både klima og krise, når de skal til møder i udlandet. Blandt dem flyver 70 procent af cheferne stadig på business class eller første klasse.

Kun henholdsvis 19 og 13 procent af de engelske og tyske chefer flyver på økonomiklasse. Til sammenligning flyver franskmændene for 34 procents vedkommende på økonomiklasse.

Askeskyen som øjenåbner

HP's undersøgelse viser også, at hver anden virksomhed i dag sjældent eller aldrig benytter sig af videokonferencer, når chefen skal mødes med samarbejdspartnere eller kunder i udlandet.

Det er dog ikke kun chefen, der bruger tid på forretningsrejserne. Således går 17 procent af chef-assistenters tid med at planlægge og bestille flyrejser.

Ifølge Jonas Dalsgaard, som er direktør for HP's danske netværksforretning, har den islandske askesky været med til at øge interessen for moderne kommunikationsteknologier som alternativ til de dyre forretningsrejser.

"Da askekrisen var på sit højeste, kunne vi også i Danmark mærke en forøget interesse for videokonferencer som alternativer til forretningsrejser. Virksomhederne har indset, at forretningsrejser både kræver tid og penge, og at møderne i mange tilfælde lige så godt kan afholdes via videokonferencer, hvor deltagerne undgår lufthavns sikkerhedscheck, taxaer og hotelbestillinger og stadig har mulighed for at aflæse kropssprog under møder."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere