Artikel top billede

Direktør for Bankernes EDB Central, Leo Svendsen, spår en positiv fremtid. (Foto: BEC)

BEC er på vej tilbage i form

Det går godt. Forskellige tiltag og samarbejdet med SDC får administrerende direktør, Leo Svendsen, til at spå positivt om fremtiden oven på finanskrisens frontalangreb.

Finans-it er en temmelig sårbar branche under, ja, finanskriser. Det har BEC (Bankernes EDB Central) også fået at føle, men efter spareplan, fyringsrunde og etableringen af en nordisk it-kæmpe er det faktisk begyndt at se helt godt ud. Den administrerende direktør, Leo Svendsen, beretter om en 'spirende forsigtig optimisme'.

Den kommer i kølvandet på et par tumultariske år, hvor virksomheden er gået fra én yderpol til en anden.

Fra medarbejderjagt til fyringsrunder
I oktober 2007 stod Bankernes EDB Central og manglede i omegnen af 200 medarbejdere. Og da it-medarbejdere ikke just hang på træerne, valgte man så at sige at skyde med spredehagl, og selv lade folk vælge, hvad de ville lave. Kommunikationsdirektør Tom Espensen udtalte i den forbindelse til Computerworld:

"Vi går ikke ud og siger, vi har dette konkrete job, men prøver at gå den anden vej. Fortæl hvem du er, hvad du vil. Så finder vi ud af noget." Link

Det lykkedes dengang virksomheden at hyre 250 nye medarbejdere, og en stor del af udviklingsopgaverne blev lagt i hænderne på eksterne konsulenter for fleksibilitetens skyld.

Det viste sig at være en fornuftig beslutning.

15 måneder senere skulle virksomheden spare 125 millioner. Antallet af eksterne konsulenter blev skåret ned, men man måtte også fyre 21 medarbejdere. Krisen slog hårdt og særligt Roskilde Banks krak gjorde ondt på virksomheden.

Er krisen slut?

Spareplanen hentede hele 140 millioner kroner om året i varige besparelser til BEC.

"Der tog vi en hård medicin og fik kompenseret for det omsætningstab, der skyldtes Roskilde Bank og alle de andre følger af krisen," siger administrerende direktør Leo Svendsen.

Spareplanen gjorde virksomheden i stand til at håndtere omsætningstabet, da de variable driftsindtægter via transaktioner ude i bankerne faldt voldsomt. Det skete i en periode fra 2008 og langt hen i 2009.

"Her i 2010 er det som om det har vendt lidt. Der er en lille fremgang. Det er ikke en, jeg vil gå ud og hejse flaget for, men vi kan mærke at der er kommet mere gang i nogle områder. Renten er faldet, og der er kommet lidt mere gang i værdipapirhandlen og boligmarkedet. Det er en spirende, forsigtig optimisme," siger Leo Svendsen.

Der er ligeledes store forventninger til samarbejdet med SDC og det fælles udviklingsselskab, Nordisk Finans IT, og det indgåede partnerskab med JN Data som på sigt skal stå for både BEC og SDCs it-drift.

Brug for it i nedgangstider
Men selvom krisen har tæret hårdt på firmaer som BEC, har der paradoksalt nok stadig været et stort behov for it.

Hos BEC investerer man stadigvæk i nye systemer og nye teknologier. Og det kan måske virke lidt mærkeligt, men i en periode, hvor man ikke har så mange penge, er behovet for it større end nogensinde, forklarer Leo Svendsen.

"Vi bliver ramt, men kravene, der stilles til os som it-leverandører, er større end nogensinde før. Til styring af bank, risiko-styring, regnskabsområde og så videre. Her skal bankerne have mere og mere avancerede systemer. Og det skal vi levere til dem. Så jeg skal ikke klage med hensyn til at kunne beskæftige mine folk," siger Leo Svendsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere