Nokia 5320 er basal, billig og betjeningsvenlig

Du får ikke GPS eller et fantastisk kamera med Nokia 5320 XpressMusic, til gengæld får du en mobiltelefon, der er nem at betjene, og som er en glimrende hverdagsmobil.

Nokia 5320 er basal, billig og betjeningsvenlig

Er du på jagt efter en mobiltelefon med GPS, et godt kamera, WiFi og lignende, så behøver du ikke fortsætte med at læse denne anmeldelse.

Er du til gengæld på jagt efter en mobiltelefon, der har de basale mobilfunktioner og fungerer godt, så kan det godt betale sig for dig at læse videre.

Nokia 5320 XpressMusic er nyeste skud i den finske producents musikmobil-serie og målrettet alle dem, der ikke kan undvære musik på farten.

Ligger godt i hånden

5320 har et klassisk chokoladestangsudseende, en skærm på to tommer og måler 108 x 46 x 15 millimeter. Den er en anelse buttet, og man kan undre sig over, at mobilen er en halv gang tykkere end forgængeren Nokia 5310. Øv.

Men trods de hverken imponerende eller skræmmende dimensioner ligger 5320 godt i hånden med sine 90 gram.

Lider man af plastikforskrækkelse, kan det godt være, man skal holde sig på afstand (og kigge i en højere prisklasse), men vi er bestemt ikke skræmte af mobilens udseende.

Betjeningen af telefonen er rigtig god. Tasterne er rare at trykke på, man trykker ikke forkert, og selvom det er en mobiltelefon i den billigere ende, virker samlekvaliteten rigtig god.

Ikke nogen kameramobil

Tager man billeder med mobilens kamera, gør man bedst i at lade dem blive i telefonen og kun bruge dem til vennerne via MMS, og det samme gælder videoklip.

Der er ikke meget at skrive hjem om med hensyn til kameraet på to megapixel, der trods alt kan bruges i mangel af bedre. Den integrerede LED-blitz redder nogle billeder, men ændrer ikke på, at dette bestemt ikke er nogen kameramobil.

Det er der så heller ikke nogen, der har påstået, til gengæld er 5320 glad for musik. Musikafspilleren understøtter MP3, M4A, eAAC+ og WMA, og telefonen har musiktaster på siden, så man hurtigt kan betjene afspilleren.

Musiksøgning - sig navnet

Musikoplevelsen vinder en del, hvis man husker at slå 'Lydindtryk' og 'Stereoudvidelse' til, og det medfølgende headset fungerer ok:

Når der kommer et opkald, afløser ringetonen musikken, og man trykker på en knap på ledningen til headsettet for at besvare opkaldet, samt afslutter opkaldet ved at trykke på samme knap, hvorefter musikken fader op.

Det fungerer nogenlunde, men flere gange krævede det mere end et enkelt tryk at tage opkaldet, hvilket er irriterende.

En sjov funktion er 'Musiksøgning', hvor man siger navnet eller sangtitlen, og så finder telefonen det blandt de numre, der ligger i hukommelsen. Det fungerer ok, men der er nogle navne/titler, mobilen har svært ved at genkende.

'Egen tast'

I musikmobilen finder du også Nokia Maps, diktafon, FM-radio og mulighed for at bruge podcast, vil du online kan du bruge HSDPA-forbindelse, og du kan fylde op til 140 megabyte i den interne hukommelse.

Tilføjer du en ekstern løsning, kan du udvide helt op til otte gigabyte med microSD-kort.

5320 har en 'egen tast', som du selv kan konfigurere til at fungere med den funktion, du bruger mest.

Vi brugte den som genvej til sms-indbakken, men det er jo meget forskelligt fra person til person, hvad der er smartest, og netop derfor er tasten en god detalje ved mobilen.

Fungerer godt

Nokia 5320 udgiver sig ikke for at være mere, end det den er - en enkel musikmobil, der fungerer godt.

Du vil næppe få misundelige blikke fra mobilfanatikere, til gengæld får du en mobiltelefon, der har alle de basale funktioner, en glimrende musikafspiller og et acceptabelt design - prisen og plastikken taget i betragtning.

Så har du ikke krav om, at din mobiltelefon skal være spækket med de nyeste funktioner, så bør du bestemt overveje Nokia 5320. Men har du på den anden side netop sådanne krav, så kan du godt fortsætte jagten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere