Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Berlingske tvunget ud i nødprocedure efter CSC-bøvl

Berlingske Medias aviser blev i weekenden produceret efter nødprocedure på grund af et it-nedbrud hos leverandøren CSC.

Læs også:

Berlingske skal udvikle fremtidens presse-it.

Millionerne vælter ud af CSC for fjerde år i træk.

Berlingske Media blev i weekend ramt af et it-nedbrud hos leverandøren CSC, som tvang mediekæmpen til at producere weekendens aviser efter nødprocedure.  

Nedbruddet betød, at mediehuset ikke havde kontakt til det centrale it-system, hvilket bevirkede, at medarbejderne ikke kunne producere aviserne med de normale applikationer, men måtte fabrikere avisen langt mere manuelt end normalt.

"Det er mere bøvlet og tager mere tid," siger Torben Lundberg, som er it-direktør hos Berlingske. 

Central styring forsvandt

Problemet var, at medarbejderne ikke havde adgang til centrale skabeloner, som normalt nedarves fra det centrale system.

Det er ellers netop disse, der gør det muligt for flere hundrede ansatte at arbejde sammen om eksempelvis den samme udgave af Berlingske Tidende på samme tid. 

Skabelonerne er vigtige for at få forside og andre elementer i avisen til at se ud på den rigtige visuelle måde for læseren, når han samler den op fra dørmåtten.  

"Hele denne styring af samarbejdet og automatisk nedarving af skabeloner fungerede ikke," siger Torben Lundberg.  

Ifølge it-direktøren har mediehuset alternative planer liggende klar, hvis et af de mange it-systemer går ned.   

"Vi producerede bare efter nødprocedure, hvilket der egentlig ikke er noget dramatisk i," siger Torben Lundberg.  

Årsag til nedbrud ukendt

Torben Lundberg fortæller, at Berlingske Officin endnu ikke ved hvad der præcis var årsag til weekendens it-problemer hos leverandøren CSC. 

Firmaet venter på en såkaldt root cause-analyse fra leverandøren, hvor det vil fremgå, hvad årsagen til problemerne var. 

"Det er klart, at det er en følsom kæde af it-systemer som skal virke. Og det sker desværre en gang imellem at vi får problemer. Enten med netværk eller med Citrix eller applikationerne," siger Torben Lundberg, og fortsætter: 

"Heldigvis kom aviserne ud. Men de var ikke helt i samme kvalitetsniveau," siger Torben Lundberg.

Berlingske-koncernen outsourcede i 2007 Berlingske IT til CSC, som i den forbindelse overtog omkring 70 medarbejdere fra afdelingen. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Berlingske skal udvikle fremtidens presse-it.

Millionerne vælter ud af CSC for fjerde år i træk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere