Artikel top billede

Foto: Benjamin Earwicker

Ejerskifte i Nianet på vej efter Eik Banks kollaps

En aktiepost i fiberselskabet Nianet kan meget vel snart være til salg, efter at aktionæren Eik Bank er kollapset. Se her, hvad der kan ske med aktieposten.

Læs også: Eik Bank-krak rammer dansk fiberselskab

En aktiepost i fiberselskabet Nianet skifter ejer.
 
Eik Bank ejer en aktiepost på cirka 24 procent, men banken er gået konkurs og dermed endt i statens skraldespand for dårlige banker, Finansiel Stabilitet.

Dermed får staten kontrollen over aktieposten. Det kan du læse mere om her.
 
Det store spørgsmål er nu, hvad der skal ske med aktieposten. 

Ingen betydning lige nu

"Det har ingen betydning på den korte bane, men må den længere bane må man spørge, hvad de nye ejere vil med den aktiepost," siger bestyrelsesmedlem Per Bergstedt til Computerworld.
 
Han er repræsentant for energiselskabet NRGi, som er et af i alt 14 energiselskaber, der er medejer af Nianet.

De 14 udgør sammen med Eik Bank - nu Finansiel Stabilitet - den samlede ejerkreds.
 
"Det er vel sandsynligt, at de (Finansiel Stabilitet, red.) vil forsøge at afhænde aktieposten, men så tager vi den derfra," fortæller Per Bergstedt, som tager sagen "helt roligt".

Ejerne har forkøbsret 
Elselskaberne etablerede Nianet for at udvide deres fiberforretning, så den også kom til at omfatte erhvervsmarkedet.
 
Kunne man forestille sig, at I, der i forvejen er ejere af Nianet, køber aktieposten?
 
"Det kunne man sagtens forestille sig. Om ikke andet har vi jo en forkøbsret, men hvis de (Finansiel Stabilitet, red.) finder en, som passer ind i vores setup, så kan det godt være, at der ikke er nogen, som har ønske om at udnytte forkøbsretten," forklarer Per Bergstedt.
 
Han vil ikke konkret pege på, hvilken type medejer der kunne være interessant.
 
"Det behøver ikke nødvendigvis være et elselskab. I forhold til vores agenda i fiberkredsen kunne det godt være, at der kom en ejer ind, som kan bidrage med noget i forhold til forretningsudvikling på det område," siger Per Bergstedt.
 
NRGi's bestyrelsesmedlem i Nianet understreger under interviewet med Computerworld, at han alene udtaler sig som øvrig ejer af selskabet.

Læs også: Eik Bank-krak rammer dansk fiberselskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere