Nye iPods præsenteret - tyndeste nogensinde

Den tyndeste iPod nogensinde blev præsenteret i går, da Apple afslørede de helt nye udgaver af iPod Touch og iPod Nano. Se her hvad de nye afspillere kan.

Ny iPod Touch og Nano klar

Sidste år sendte Apple den første iPod Touch på gaden (og den syntes vi godt om), og i går præsenterede Apple så efterfølgeren, iPod Touch anden generation.

Den nye Touch har et tyndt metal design og en 3,5 tommer bredskærm med en opløsning på 480 x 320 pixels. WiFi er af 802.11 b/g-standarden, og Touch har volumeknapper, en indbygget højttaler og indbygget accelerometer.

Den nye Touch er mindre og lettere end første generation, og dimensionerne lokker med 110 x 61,8 x 8 millimeter - og vægten er 120 gram.

Naturligvis er der Multi-Touch interface, så iPod Touch stadig smager af en billig iPhone, og Touch har også fået App Store, hvor man kan købe applikationer direkte via den trådløse forbindelse.

Hvis du vil have fat i den mindste version, der har otte gigabyte, må du smide 1.699 kroner.

Kan du skrabe 2.199 kroner sammen, kan du få 16 gigabyte-versionen, og for 2.899 kroner kan du snuppe topmodellen med 32 gigabyte. Alle modeller giver op til 36 timers musik og seks timers video på en opladning.

Tyndeste iPod nogensinde

Apple løftede også sløret for en ny iPod Nano, der vender tilbage til sit slanke, høje design, som anden generation af afspilleren havde.

Sidste år var Nano ellers blevet trykket sammen, men Apple har altså valgt at ændre markant på udseendet igen til den nye fjerde generation.

Den har en to tommer skærm, er i aluminium og er den tyndeste iPod nogensinde. Afspilleren måler 90,7 x 38,7 x 6,2 millimeter og vejer kun 36,8 gram.

Brugerfladen er blevet ændret, og det indbyggede accelerometer ændrer visningen til Cover Flow, når man roterer Nano'en, og går i Shuffle-mode, når man ryster afspilleren let.

iPod Nano fjerde generation giver op til 24 timers musik og fire timers video, og otte gigabyte-versionen koster 1.099 kroner, mens man må slippe 1.449 kroner for 16 gigabyte.

Nano fås i farverne sølv, lilla, blå, grøn, orange, gul, pink, rød og sort, og både iPod Touch og Nano kan købes i Apple Store nu.

Vores amerikanske kollegaer på www.pcworld.com har lavet en video-præsentation af de nye iPods, og den kan du se her.

På næste side kan du se flere billeder af de nye iPods.

Galleri: iPod Touch og Nano




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere