Artikel top billede

LG X110: Anonym mininote med 3G-modem

Enhver pc-producent vil have en del af markedet for de små prisbillige bærbare. Også LG som nu er klar med LG LX110 - en mininote med indbygget 3G-modem og 10,2 tommer skærm. Vi har haft X110 til test.

LG X110: Anonym mininote med 3G-modem

Det kan godt være, at friværdierne i landets parcelhuse er raslet ned - men havde dit hus været en bærbar, ville det koste omtrent det samme som en mellemstor familiebil. I hvert fald for dem af os, som er gamle nok til at huske dengang en bærbar computer kostede mindst 30.000 kroner.

Det er ikke så længe siden, som det lyder. Men det virker sådan, når vi på redaktionen modtager en konstant strøm af prisbillige små bærbare, de såkaldte mininotes.

Bagsiden for producenterne er, at laver du en mininote i dag, bliver du nødt til at skille dig lidt ud - for hardwaren er stort set den samme kombination af Intel Atom-processoren N270 og ni eller 10,2 tommer skærme.

10,2 tommer gør livet nemmere

Det gør sig også gældende for LG X110, som - så vidt vi kan vurdere - skylder rigtigt meget til MSI Wind - en ligeledes 10,2 tommer Atom-baseret minibærbar.

Det gode ved den arv er, at vi nu engang har lidt nemmere ved at skrive og se på en 10,2 tommer skærm i stedet for de små 9-tommer modeller, men det kan være alderen, der trykker.

Bagsiden ved at LG X110 baserer sig på MSI Wind-platformen, som også Medions mininote gør, er, at tastaturet er samme bløde og ikke-optimale model. Og så er batteriet lige i underkanten med kapacitet til mellem to og 2½ time. Et seks-cellet batteri kan købes som ekstraudstyr og det anbefaler vi, hvis du skal have reel nytte af muligheden for at transportere den lette maskine med dig.

Pænt, lidt anonymt design

Selve designet er traditionelt med hvid plastik på ydersiden og sølvfarvet plastik på indersiden. Skærmen er af den matte type og fin at arbejde på, selvom den ikke hører til de allerbedste, vi har set.

Opløsningen er på de sædvanlige 1.024 x 600 pixels. Er du til videochat, kan du bruge det integrerede webcam på 1,3 megapixel i toppen af skærmen.

Du bør dog anvende høretelefoner, da lyden på vores testmodel, lød som kom det fra indersiden af en dåse - det bør du hverken udsætte stemmer eller musik for.

Styresystemet er Windows XP, og det fungerer som altid fint i kombination med Intels Atom processor. Vores model havde desuden 512 megabyte ram, hvilket i butiksmodellen bliver til en gigabyte, og en 80 gigabyte harddisk. Forbindelserne til omverdenen bliver klaret med WiFi (802.11g) samt et SD-slot, tre USB-porte, VGA-stik samt Ethernet-stik.

Integreret Turbo-3G modem

Hvor LG LX110 skiller sig ud er på anvendelsen af det integrerede 3G modem, et Ericsson F3507g. Vores testmodel havde SIM-kort fra Sonofon, hvilket ikke kan betegnes som en hurtigløber, men selve 3G-modemet og den medfølgende software fungerede fint. Ifølge Ericssons dokumentation understøtter modemet op til 7,2 Mbps.

Vælger du en model med 3G-modem, får du desuden GPS-teknologi med som bonus. Ericsson-modulet har nemlig indbygget GPS, som du nemt kan aktivere. Vores model havde dog ingen særlig GPS-software, så den praktiske anvendelse står lidt hen i det uvisse.

Alt i alt giver hardwaren en vægt på 1.185 gram, hvilket er rimelig standard for 10,2 tommer mininotes og meget passende til en taske.

Bedre tastatur ønskes

Modellen, vi har fået lov at låne, er en såkaldt "engineering sample", det vil sige, at det er en model, som er produceret, før de endelige forbrugermaskiner. De er ofte knapt så flot samlet og kan være lidt løse i det.

På trods af det forbehold synes vi, at LG X110 virker som en fornuftig mininote - om end i den anonyme hvidgrå ende. Godt nok er maskinerne billige men blandt andet HP og Acer har vist, at derfor behøver de ikke at være helt anonyme. LG X110 leveres dog også i sort og lyserød variant.

Bedre tastatur ønskes

Samtidig ville vi ønske, at producenterne ville gøre op med de ringe tastaturer, der plager MSI Wind, Asus Eee 900/901 og nu også LG X110. Det kan gøres bedre, det viser vores test af Acer Aspire One, Eee S101 og HP2133.

Men er 10,2 tommers skærm, indbygget 3G modem og Windows XP en kombination, som er skræddersyet til dig, kan LG X110 være et fornuftigt - om end lidt anonymt - bud på en lille bærbar.

Levering og pris

LG X110 med indbygget mobilt bredbånd (turbo-3G) kan købes i butikkerne fra slutningen af oktober. Prisen er 3.999 kroner. Der bliver også lanceret en model uden indbygget mobilt bredbånd, og her er prisen 3.299 kroner.

Galleri: LG X110 med Acer Aspire One




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere