Sort arbejdshest fra Lenovo

Uanset hvor mange små smarte bærbare der kommer på markedet, er der fortsat behov for de stærke traditionelle arbejdsheste. Vi har haft Lenovo Thinkpad T500 på besøg. Se her hvad den kan.

Sort arbejdshest fra Lenovo

Lenovo har formelt fortsat ikke introduceret deres ThinkPad-serie af bærbare computere til privatbrugere.

Og Lenovo T500 er et eksempel på, hvorfor det egentligt er en skam. For det er en velbygget bærbar computer med fokus på holdbarhed og sikkerhed - to ting som også hjemmebrugere kan få brug for.

Men også kontorslaver kan have nytte af skærmens opløsning på 1.680 x 1.050 pixels, som leveres af et indbygget, men nyt Intel grafikkort. Skærmen er af den traditionelle matte type og på 15,4 tommer.

Selve platformen er den nye Centrino 2 (læs om den her), og processoren i vores testmaskine en Core 2 Duo T9400 på 2,53 gigahertz.

Centrino 2-teknologien giver mulighed for de hurtige DDR3 ram, men testmaskinen var udstyret med to gigabyte DDR2 hukommelse.

Harddisken i vores testmaskine var på 100 gigabyte, hvor blot 64 gigabyte var ledige og resten brugt til styresystemet Windows Vista Business, en krypteret diskenhed samt et recovery-drev, der skal lette genetableringen hvis noget går galt.

Det er alt sammen meget nyttigt, men vores erfaring er, at 64 gigabyte hurtigt får ben at gå på, hvorfor en større harddiske er stærkt anbefalet.

God batterilevetid og sikkerhed

Vægten er ifølge vores præcise postvægt på 2,73 kilo. Det er ikke nok til at trække skulderen af led, men samtidig også noget som kan mærkes efter lidt tid.

Vores T500 kørte over tre timer på batteriet med brug af WiFi og en fornuftig skærmbelysning, hvilket er pænt for denne størrelse maskiner.

Samtidig er Lenovos strømstyringssoftware gennemført og nemt at bruge, sådan at du nemt kan balancere behovet for kraft og ønsket om længst muligt batterilevetid.

Tastaturet er af den sædvanlige gode ThinkPad-standard, og T500 er desuden udstyret med både den traditionelle røde ThinkPad trackpoint og så den universielt udbredte touchpad.

ThinkPad fundamentalister, herunder denne anmelder, kan derfor fortsat nyde det nemme lille joystick midt i tastaturet, mens nybegyndere kan starte med fingeren på en normal touchpad.

Ingen panik: Tryk på den blå knap
En anden ThinkPad-klassiker er den blå ThinkVantage-knap over tastaturet. Det er her brugere i nød skal trykke, hvis ikke maskinen opfører sig som ventet.

Trykker du på knappen i Windows, får du adgang til en række hjælpefunktioner - og trykker du på den under opstart, bootes et helt selvstændigt styresystem, der lader dig geninstallere din crashede pc eller trække vigtige filer ud fra en halvsløj Windows-installation.

Det er meget nyttigt hjemme og på kontoret, men guld værd på rejser hvor it-afdelingen ikke lige kan kigge forbi med en løsning.

T500 kommer med tre USB-porte, én firewire port, VGA-port - men ingen DVI-port til moderne skærme. Den er i stedet afløst af en DisplayPort, som på sigt vil udfase DVI. Det er der dog et stykke tid til, så i mellemtiden savner vi bare DVI-porten.

Fin ydelse, men ikke til spil

Maskinen leverer 3.531 point i PCMark Vantage, hvilket er ganske flot og stort set det samme som Sony Vaio's 16,6 tomme multimediemaskine, som vi testede for nyligt.

Fraværet af et dedikeret grafikkort gør dog, at du ikke skal forvente dig det store af maskinen på spillefronten.

Som så mange andre leverer Lenovo deres computere med diverse præinstallerede programmer. Det er dog nogenlunde begrænset i T500 og generer ikke unødig.

Med tidligere modeller har vi desuden været stærkt irriterede på Lenovos eget program til at forbinde til trådløse netværk, men med T500 fik vi lov til uden problemer at bruge Vistas egen (og nemmere) software.

Alt i alt er Lenovo ThinkPad T500 en fornuftig og kraftig bærbar computer. Til den lidt høje pris får du dog ikke spændende ting som HDMI-stik eller Blu-ray.

I stedet betaler du for den sikkerhed, driftsikkerhed og holdbarhed der følger med en T500.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere