Det er Microsoft mest begejstret for i Windows 7

Hver ny udgave af Windows har sine små finesser. Nogle er gemt langt nede i systemet, hvor kun it-chefen og udviklerne tør træde rundt, mens andre detaljer er synlige for alle. Se her hvilke funktioner i Windows 7 Microsoft er gladest for - og hvornår du selv kan prøve.

Windows Vista blev lanceret med et brag. Wow! Skulle vi sige, når skrivebordet var indlæst.

Men selv om Windows Vista, ifølge Microsoft, sælger pænt, så oplevede mange, at ventetiden på det flotte skrivebord ikke var umagen værd.

Vista blev, retfærdigt eller ej, symbolet på et oppustet styresystem, der i stedet for at understøtte programmerne brugte hardwareressourcerne på sig selv.

Så i briefingen forud lanceringen af den såkaldte Release Candidate, eller bare Window 7 RC, er det ikke Wow-faktoren Mike Nash, Corporate Vice President for Windows hos Microsoft, lægger vægt på.

Hent og prøv selv fra 5. maj

Fokus for Windows 7 er, ifølge Mike Nash, ydelse og stabilitet. Og den gode nyhed er, at du selv kan prøve den påstand af inden for få dage. Den 5. maj åbner Microsoft serverdørene op for den offentlige download af Windows 7 RC. Har du en MSDN account, kan du dog allerede hente Windows 7 RC fra udviklernetværket MSDN i dag.

Den endelige dato for lanceringen af det færdige styresystem holder Microsoft fortsat for sig selv, men det er nok et godt bud, at vi taler 2009 i stedet for det oprindelige 2010.

Det vil Microsoft sælge Windows 7 på

Med slagordene ydelse og stabilitet hæftet på Windows 7 er det også andre funktioner, der bliver fremhævet, når Microsoft og Mike Nash gennemgår Windows 7's funktioner.

Mange it-chefer vil specielt byde den såkaldte Windows XP tilstand velkommen. Populært sagt sørger funktionen for at skabe en Windows XP virtuel maskine på din pc. Og dermed burde du, ifølge Microsoft, kunne køre ældre programmer uden problemer.

Men selv uden den virtuelle Windows XP-tilstand, så burde langt de fleste programmer virker uden problemer. Hvad vores test af Windows 7 beta også viser.

Der er dog programmer, som ikke gør, men her der tale om ting som antivirus eller firewalls, der arbejder sammen med styresystemet på et meget fundamentalt niveau.

Samtidig tillader en ny funktion, at Windows 7 snyder programmer til at tro, at der er tale om en anden og ældre version.

Kompatibilitet med ældre hardware er fortsat i fokus. Og alle enheder, som virker med Windows Vista, vil også virke med Windows 7 fra lanceringsdatoen. Microsofts egen status er, at 94 procent af alle enheder, der er feedback på, pt. understøttes.

På multimediadelen har Media Center fået en let grafisk overhaling. Der er dog også tilføjet nye funktioner, som blandt andet sikrer dig adgang til Windows Media Center via internettet fra et andet sted. Dermed kan du afspille optagede film, mens du sidder på nettet i udlandet eller sommerhuset. Windows Mediacenter i Windows 7 understøtter også i højere grad de såkaldte DNLA-enheder, som streamer musik og video rundt i hjemmet. Ikke mindst de nye fladskærms-tv fra Sony og Samsung, hvor teknikken er indbygget i selve fjernsynet.

En af de mest kritiserede elementer i Vista var den ringe netværksydelse. Microsoft forsøgte at forbedre ydelsen med Service Pack 1 til Vista, hvilket gav en vis forbedring. Med Windows 7 skulle netværksydelsen være forbedret - og til private er der tilføjet funktionen Homegroup.

Homegroup gør det nemt at samarbejde mellem alle dine computere derhjemme, når der skal deles billeder, film eller dokumenter - og det uden at brugerne behøver at have en specialuddannelse i netværksinstallation.

Andre brugervenlighedsmæsige tilføjelser er, at brugere nu kan søge på både computeren og i selve funktionerne i Windows 7. Og det direkte fra startmenuen. Det er en kærkommen gave til de brugere, som altid farer vild i sjældent brugte funktioner i kontrolpanelet.

Mindre belastende sikkerhed

Med Windows Vista prøvede Microsoft at undgå, at alle kørte deres maskiner som administratorer, hvilket gør computeren mere sårbar. Bagsiden var, at Vista næsten konstant spurgte, om du nu var helt sikker på, om du ville gøre noget trivielt ved din pc. Kritikere fremhævede, at netop de mange klik fik brugerne til bevidstløst at klikke sig videre - bare for at slippe for flere advarsler. I Windows 7 er formynderiet begrænset, og styresystemet kombinerer letheden fra XP med sikkerheden fra Windows Vista.

Vista introducerede funktionen Bitlocker til at beskytte harddisken, hvis den blev glemt eller stjålet. Med Windows 7 introduceres funktionen Bitlocker to go, som lader dig kryptere USB-nøgler og andre eksterne enheder. Læren er, at nok glemmes bærbare computere, men det er oftest de små USB-nøgler med stor hukommelse, der mistes.

Sidst min ikke mindst vil Windows 7 have funktionen Windows Anytime Upgrade i. Den lader dig, ifølge Microsoft, opgradere til en anden type af Windows på under 10 minutter - og det uden at downloade ekstra software. Alt du skal gøre er at købe en kode over nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere