Test: Forbedret minibærbar fra Lenovo

Lenovo er klar med version to af sin S10 netbook, og den hedder meget passende Lenovo S10-2. Men er den blevet dobbelt så god, og er den værd at bruge sparepengene på? Læs vores test og få svaret.

Test: Forbedret minibærbar fra Lenovo

Vi var ikke ligefrem lagt ned af begejstring over S10e, Lenovos første bud på en netbook.

Der var simpelthen for meget standardvare og for lidt spændende netbook over den.

Men heldigvis kan man forbedre sig, og det er, hvad Lenovo har gjort med den meget passende navngivne Lenovo S10-2.

Det er fortsat en netbook, som er rimelig standard, men standarden er samtidig blevet hævet. Så ikke mere tynd og billig plast, og i stedet er der blevet plads til et bedre tastatur og ikke mindst en skærm i fuld netbook-opløsning.

S10-2 er først og fremmest en netbook i den nye standardstørrelse på 10,1 tomme.

Skærmen har en opløsning på 1.024 x 600 pixels (og ikke 768 som vi først skrev ved en fejl), og den er klar og fint lysstærk. En del brugere vil desuden glæde sig over, at skærmen er af den mere matte type, der ikke reflekterer sollys i helt samme grad som de dominerende blanke skærme.

Vores testmodel var hvid og med et rundt fint mønster, som bryder den blanke hvide plastik. Tastaturet er også hvidt med orange farver til de specielle funktioner - og det går fint ud til kanten af maskinen og er dermed af rimelig størrelse. Trackpadden er også af en god størrelse, og tasterne er nemme at bruge. Maskinen virker samlet set solid og velbygget - og er ikke til at vride eller få bekymrende knirkende lyde ud af.

På siderne af S10-2 finder du tre USB-porte, VGA samt Ethernet. Strømforsyningen er desuden af samme lille model, som vi kender fra Acer Aspire One / Eee PC.

God oplevelse med Windows 7

Under overfladen drives Lenovo S10-2 af den nyeste Intel Atom processor kaldet N280, der kører med 1,66 gigahertz - lige som alle andre moderne netbooks.

Ram er der i alt én gigabyte af, og styresystemet er Windows XP installeret på en 160 gigabyte harddisk.

Omkring 10 gigabyte af harddisken er dog reserveret til Lenovos genopretningssystem.

Vi havde lidt problemer med at opnå forbindelse til det trådløse netværk med testmodellen, men det virkede som et særtilfælde. For da vi som en del af standardtesten af netbooks også installerede Windows 7 RC kørte Lenovo S10-2 uden problemer. Og helt i tråd med vores øvrigt netbook/Windows 7 oplevelser fungerer selv de avancerede grafiske funktioner helt fint.

De mange forbedringer fra Lenovo S10e til S10-2 er et trin op ad karakterskalaen næsten i hus.

Vores største anke er dog, at Lenovo S10-2 leveres med et lille batteri. Vores test viste, at du kan forvente omkring tre timers brug med WiFi og en fornuftig skærmbelysning. Det er ganske simpelt for lidt sammenlignet med konkurrenter som Acer Aspire One 10, hvor batterilevetiden med de nye standardbatterier på seks celler er hele seks timer. Og det uden at prisen er skudt i vejret.

Samtidig er vi ikke helt begejstrede for, at et eventuelt SD-kort stikker ud af maskinen. Du kan derfor ikke udvide lagerpladsen med et kort, uden at du skal tage det ud, hver gang maskinen skal transporteres. Det er en ærgerlig fejl.

Går du derfor efter en Lenovo S10-2, og det kan såmænd være et fornuftigt valg, så bør du sikre dig, at den leveres med et seks-cellet batteri. Eller være sikker på, at tre timers batteridrift er nok til dit brug.

Karakter: 4/6

Galleri: S10-2




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere