Smart ekstraudstyr til din fladskærm

Med en fladskærm følger et sandt kabelhelvede. Heldigvis kan du selv gøre noget for at få ryddet op. Vi har testet en HDMI-switch fra Sandberg, som er tæt på at være genial.

Smart ekstraudstyr til din fladskærm

Efterhånden kan du tilslutte stadig flere elektroniske produkter til din fladskærm via HDMI, eksempelvis PlayStation, HD-videokameraer og harddiskoptager.

De mange kabler kommer dog hurtigt til at dingle i alle retninger, så det ser ud som om, fjernsynet har fået langt lakridshår.

Det er ikke særlig kønt og heller ikke særlig smart, hvis nogen snubler i dem.

Derfor kan det være en idé at begrænse antallet af kabler, som forbindes til dit tv. Du kan naturligvis ikke undvære strømkablet, men når det gælder HDMI-forbindelserne, er der hjælp at hente med en såkaldt HDMI-switch.

I stedet for at tilslutte alle dine HDMI-kabler direkte til fjernsynet, skal de sættes i switchen, der eventuelt kan gemmes af vejen i et tv-møbel eller et skab. Efterfølgende forbindes HDMI-switchen til fjernsynet med et enkelt kabel. Slut med kabelkaos foran fladskærmen.

Der er plads til tre forbindelser i den HDMI-switch fra Sandberg, som vi har haft på testbænken. Det betyder, at du kan have eksempelvis en PlayStation 3, HD-videokamera og harddiskoptager tilsluttet.

Du må dog beslutte, hvilken enhed der skal sende signal til fladskærmen, da alle tre naturligvis ikke kan vise deres indhold frem samtidigt.

Det kan meget passende gøres med den lille plastikfjernbetjeningen, der følger med Sandbergs HDMI-switch. Den vejer stort set ingenting og er ret nem at betjene.

Den har nemlig kun tre knapper med tallene 1, 2 og 3. Du klikker bare på et tal for at sende eksempelvis signalet fra din PlayStation frem til fladskærmen, mens du med et klik på et andet tal kan få signalet fra dit HD-videokamera frem. Tallet matcher kort sagt den port på switchen, som din enhed er forbundet til.

Dit bedste it-indkøb...ifølge din kone

Alt i alt fungerer Sandbergs HDMI-switch rigtigt fornuftigt. Der er dog ærgerligt, at den ikke har en tænd/sluk-knap, og du er derfor nødt til at hive strømkablet ud, hvis den ikke skal være tændt hele tiden.

Samtidig er det medfølgende HDMI-kabel på 1,5 meter nok i underkanten for de fleste, der vil have HDMI-switchen et godt stykke væk fra fjernsynet. Derfor skal du være parat til at smide nogle kroner efter et langt HDMI-kabel.

Men selve ideen med HDMI-switchen er tæt på at være genial. Hvis du har et ældre tv med kun en HDMI-port, får du lige pludselig mulighed for at have flere enheder tilsluttet fjernsynet, uden du behøver at slås med kabler.

Men også nyere fjernsyn kan have glæde af en HDMI-switch. For normalt er fjernsynets HDMI-porte placeret, så de vender bagud. Det er ikke særlig praktisk, hvis du, som denne anmelder, har et fjernsyn monteret på væggen.

Det kræver nærmest tryllekunstnerfingre at komme frem til fladskærmens HDMI-porte. Den eneste fornuftige løsning er at løfte fjernsynet ned fra væggen og tilslutte HDMI-kablet, og det er på alle måder hamrende upraktisk.

Prisen for Sandbergs HDMI-switch er 399 kroner, og det er en forholdsvis beskeden udskrivning for at få ryddet op i stuens voksende kabelhelvede. Det kan endda være, at det bliver din bedste it-investering nogensinde…hvis man spørger din kone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere